Radu MetaTrader a blogja | További ingyenes és hasznos eszközök MetaTraderhez | Kérdésed merült fel? Kérdezz!
MQL4 Könyv tartalomjegyzék | Stratégiák programozása MetaTrader platformra | Fogalomtár | Gyakran Ismételt Kérdések

MQL4 könyv



Írta: S. Kovalyov

Fordította: Király János (eredeti forrás: itt)

Javítások: Radulovic Attila - http://www.radu.hu/


Programozás MQL4 algoritmikus nyelven


Bevezető




Manapság a PC mindenkinek nélkülözhetetlenné vált. Az internet gyors fejlesztése és a modern számítógépek megjelenése az emberi tevékenységek sok területén nyitottak új távlatokat. Még tíz évvel ezelőtt a pénzügyi piac csak bankoknak és a specialisták egy korlátozott közösségének volt elérhető. Ma bárki tud csatlakozni a professzionális kereskedők világához, és bármikor elkezdheti az önálló kereskedést.

Az egész világon már több százezer kereskedő ismerte el az elterjedt MetaTrader 4 Client Terminal érdemeit. A beágyazott programnyelvének, az MQL4-nek használata a kereskedőket a kereskedelem egy új szintjére emelte - az automatizált kereskedelembe. Most egy kereskedőprogram alkalmazásával meg tudja valósítani az ötleteit, elképzeléseit - ír egy egyéni indikátort, egy scriptet egyetlen művelet végrehajtására, vagy létrehoz egy Expert Advisort - egy automatizált kereskedő rendszert (kereskedő robotot). Egy Expert Advisor (EA) folyamatosan tud dolgozni  bármilyen beavatkozás nélkül – biztonsággal követi az árakat, elektronikus üzeneteket küld,  és sok más hasznos feladatot végrehajt.

Az alkalmazások fő előnye az a lehetőség, hogy a kereskedelem a kereskedő által elképzelt algoritmus szerint alakuljon. Bármilyen ötlet leírható egy algoritmikus nyelven (két mozgó átlag kereszteződése vagy a jelek digitális feldolgozása, Elder vagy Peter' fraktálelemzés, egy neurális hálózat vagy mértani alakzatok) kódolhatók egy alkalmazásban, azután a gyakorlati kereskedelemben tudjuk azokat használni.

A MetaTrader 4 Client Terminal alkalmazások fejlesztése az MQL4 nyelv ismeretét igényli. Ez a jelenlegi tankönyv segíteni fog neked a saját Expert Advisorodat, szripjeidet és indikátoraidat létrehozni, hogy megtestesüljenek bennük az ötleteid – és az algoritmusaid jövedelmezőek legyenek. A tankönyv a programozással kapcsolatos tapasztalat nélküli olvasóknak készült, akik meg akarják tudni, hogy hogyan lehet fejlődni a MetaTrader 4 Client Terminal automatizálásában. A tankönyvet úgy terveztük, hogy a tanuló kényelmes és következetes módszerrel sajátítsa el az MQL4 nyelvet.