Radu MetaTrader a blogja | További ingyenes és hasznos eszközök MetaTraderhez | Kérdésed merült fel? Kérdezz!
MQL4 Könyv tartalomjegyzék | Stratégiák programozása MetaTrader platformra | Fogalomtár | Gyakran Ismételt Kérdések

MQL4 könyv    Programozás MQL4-ben


Programozás MQL4-ben

 

Előre kell bocsájtani, hogy az MQL4 programozás mindenki számára elérhető, de ez figyelmet és biztos tudást igényel.

Lehet, hogy néhány kereskedő arra számít, hogy a programozás tanulása azt jelenti, hogy nekik azokat a bonyolult folyamatokat kell megismerniük, amelyek a számítógépen belül lezajlanak. Szerencsére az MQL4 nyelv fejlesztői megpróbálták azt a felhasználók széles körének elérhetővé tenni. Az MQL4 programok létrehozásának egy előnyös sajátsága az, hogy a programozónak nem szükséges az ügyfélterminálnak az operációs rendszerrel való kölcsönhatására vonatkozó különleges tudással rendelkeznie, nem kell ismernie a hálózati protokollt vagy a fordító szerkezetét.

Az a folyamat amikor MQL4 programokat hozzunk létre, egy egyszerű és barátságos munka. Például a vezetőnek nem kell ismernie a motor szerkezetét ahhoz, hogy autót vezessen, - neki csak a pedál és a kormány kezelését kell megtanulnia. Mindazonáltal, mindegyik vezető keresztülment „rázós utakon” a vezetés tanulása során. Amit tennie kellene egy kezdődő programozónak - megtanulni a programok létrehozásának néhány egyszerű elvét és azután lassan elindulni a programozással.

 • Programszerkezet
  Bár több fajta MQL4 program van, ezeknek vannak közös jellemzőik. Azt mondhatjuk, hogy a helyes programszerkezet a helyesen írott kód alapja. Ezért kell a program összetevőit megismerni.
 • Különleges függvények
  Sok beépített függvény van az MQL4 nyelvben. Az ilyen függvényeket a nyelv általános függvényeinek nevezik. De van néhány rendkívül fontos függvény, amit különleges függvényeknek neveznek. Egy programot nem hajthatunk végre nélkülük. Ezek közül a függvények közül mindegyiknek meghatározott rendeltetése van .
 • Programvégrehajtás
  Az embernek meg kell értenie, hogy egy MQL4-program hogyan működik. Nem minden kódrészt használnak ugyanolyan gyakorisággal. Milyen függvényeket hajtunk végre legelőször, hol kell egy program fő részét elhelyezni, milyen programtípust kell erre vagy arra a célra használni?
 • Példák a megvalósításra
  Egy új nyelvet a legjobb példákon keresztül megtanulni. Hogyan írjunk helyesen egy egyszerű programot? Milyen hibák történhetnek?