Hogyan tudsz csatlakozni a webináriumunkhoz?

A webináriumainkhoz a join.me nevű alkalmazással tudsz csatlakozni. A tervezett előadás előtt legkésőbb két órával küldünk egy e-mailt, amelyben lesz egy csatlakozási link, továbbá egy kód. (A kód állhat 9 számjegyből, vagy egy konkrét megnevezésből is.)

Ezek segítségével két lehetőség áll rendelkezésedre a csatlakozáshoz:

Belépés a webináriumainkba

Csatlakozás link segítségével

Amennyiben a linkkel szeretnél csatlakozni, akkor nincs más dolgod, mint ráklikkelni arra, amit a levélben kaptál, és máris a webinárium szobájában vagy. Ha a program kéri a neved, add meg, és kattints a Join gombra!

Fontos azonban, hogy a linkkel történő csatlakozás lehetősége kizárólag Google Chrome vagy Mozilla Firefox böngészőn keresztül érhető el, mivel más böngészők nem támogatják – kép lesz, de hang nem. Ha nem rendelkezel Google Chrome vagy Mozilla Firefox böngészőkkel, akkor térj át a Csatlakozás kód segítségével részre!

Add meg a neved - a weben!

Csatlakozás kód segítségével

Ha kóddal csatlakozol, akkor le kell töltened egy kis programot a join.me oldaláról, és telepíteni a gépedre.

A telepítést követően indítsd el a programot! Ezután egy kis ablak fog megjelenni, és ott a Join felirat alatti mezőbe írd be a kódot – ez állhat kilenc számból is, vagy egy konkrét szövegből -, majd klikkelj a kód mellett található zöld play gombra!

join.me - Hang engedélyezése

Mire figyelj a hang kapcsán?

A felcsatlakozás után ügyelj arra, hogy a join.me alkalmazásban legyen elindítva a hanghívás is, mert csak így lesz hallható az előadás. Ne aggódj, a Te hangodat automatikusan némítani fogjuk, így nem kell Neked kikapcsolnod a mikrofonodat, ha rendelkezel vele.

Az alábbi képen piros színű téglalappal van bekeretezve az az ikon, amelyre kattintanod kell.

join.me - Hang engedélyezése

A kattintás után egy újabb panel jelenik meg, ahol tesztelni tudod a mikrofonodat és a hangszóródat. Kattints a zöld színű Turn on computer audio gombra!

join.me - Hang engedélyezése

Ezeket a panelokat a teljes előadás folyamán elérheted a felső ikonsorban. Egyedül arra kell ügyelned tehát, hogy a felül található ikonsor bal oldalán a hangszóró ikon ne legyen áthúzva! Az alábbi képen azt láthatod, hogy a képernyőmegosztás ugyan él, de a hang nem hallatszik. A hangszórós ikonra kattintva megjelenik a már fentebb részletezett panel, ahol engedélyezni tudod majd a hangot.

Add meg a neved!

A zöld play gombra kattintást követően megjelenik egy mező, amelybe írd be a nevedet. Ez azért hasznos, mert ha kérdezel majd, a neveden tudunk szólítani a válaszadás során. Ha végeztél, kattints a Join gombra!

Add meg a neved!

Ezután a fent leírt hangbeállítást is el tudod végezni – kattints a Turn on computer audio lehetőségre, majd a panelen ismét ugyanerre a szövegre!

Ezen a képernyőn a résztvevőket látod, és innentől kezdve már semmi más dolgod nincs, csak várni arra, hogy elinduljon az előadás és a képernyőmegosztás. Az alábbi képen a várakozó képernyőt láthatod.

Várakozó képernyő

Mi van, ha nem sikerül?

Biztosan sikerülni fog. Az a kérésünk, hogy ha nem vagy biztos magadban, akkor legalább 1 órával korábban légy jelen, és próbálj csatlakozni. Az előadást pontosan fogjuk kezdeni, ezért jobb, ha nem az utolsó pillanatban érkezel meg!

Ha mégis elakadnál, akkor ne aggódj: a webinárium felvételét mindenképpen meg fogjuk osztani Veled.