Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

Nem jó a levezetésed! 25 másodpercről beszélsz az elején, a levezetésben meg ugyanez már percben van megadva.

Példa:

A felhasználó ráhelyezi a chartra a robotját, és óránkénti futtatást szeretne; a ráhelyezés mondjuk 00:22:16-kor történik meg. Ebben az esetben a következő futás időpontja 00:00:00 + 1 óra lesz, azaz 01:00:00. Amikor beérkezik a következő tick, az lehet 01:00:00, 01:00:25 és akár 01:15:06 is, lényegtelen – hiszen minden jóravaló belépési ellenőrzés egy gyertya első tickjéhez kötődik a stratégiák többségében, ezért ezzel semmiféle probléma nincs.

Gap-et is simán meg tudsz vele állapítani, csak akkor nyilván amúgy is több adattal kell hogy dolgozz. Amennyiben új gyertya jön létre, arról biztosan értesülök a következő futásos megoldásommal is – nem értem, hogy miért gondolod hogy ez nincs így. Az, hogy ez a gyertyát megelőzendő éppen mennyi gap van, az az esetek 99%-ban irreleváns, ha pedig mégis fontos, akkor az új gyertyában bekövetkező vizsgálattal egy pillanat alatt ki lehet deríteni, hogy mely gyertyák hiányoznak.

Amit utoljára írtál, az is jó megoldás.

Természetesen ha a gyertyaidőpontok kezdetével akarsz dolgozni függetlenül attól, hogy jön-e egy árva tick és épülnek-e gyertyák, akkor értem a célod, csak a megoldásod nem – hiszen te is ugyanúgy gyertyákra építesz, így a te tömbös megoldásod sem nyújt semmivel többet, mint a megfelelő idősíki Time gyertyaadatok használata. Éppen ezért nem értem, hogy miért gondolod, hogy az megfelelő. Ha gyertyák nélkül akarsz fizikai kezdőidőpontokkal dolgozni, akkor minimum TimeCurrent() vagy valamelyik Timer-es megoldás kell neked – minden másnál továbbra is a gyertyákra vagy utalva. Hiszen ha tick jön, akkor minden idősík frissül, míg ha egyáltalán nincs tick, akkor egyik sem fog.