Radu.hu Fórum Kérdések az MQL4 programozási nyelvvel kapcsolatban Kereskedés lezárása X árfolyamon Válasz erre: Kereskedés lezárása X árfolyamon

Norbert
Tag
Bejegyzések száma: 35

Túlbuzgóságom miatt az első verziót megcsináltam éjszaka, méghozzá fájlba irkálással. Nem akarok belemenni miért, a tömbök nem voltak elegek nekem. Működőképes, de féltem az EA-t, hogy lassan dolgoz fel fileokat és így tovább… Meg persze a pontatlanság, amiről te is írtál. Sok kereskedés lezárásánál másodpercek is eltelhetnek, ami a halála lehetne az én stratégiámnak.

A második verzió érdekel, amikor befejezek egy un. “kereskedési ciklust”, akkor a ciklusban lévő összes vételnek egy zárási szintet szeretnék adni (ugye mindegyiknek ugyanazt), innentől az EA-nak nem kell vele törődni, hanem a szerver (bróker) önmagával dolgozik, az én munkám le van tudva. Az volt a problémám a SL-al és a TP-al, hogy nem rakhatom akárhova, hanem egy bizonyos szintre kell őket rakni az árfolyamhoz és az orderhez képest. Ha az order túl közel van a ST vagy TP értékhez (például ugyanaz), akkor nem engedi berakni, márpedig lehet, hogy az egyik kereskedésemet pont ott kell majd lezárni, ahol nyitottam (ha az átlag arra a szintre jött ki), ezért nem gondolkodtam Take Profit-ban és Stop Loss-ban. De ha ezt a két szintet bárhova rakhatom, akkor az lenne a megoldás, hogy a ciklus átlagértékére rakom a ciklusban levő összes kereskedés Take Profit és Stop Loss szintjét.

Ez lehetséges, és csak én csináltam valamit rosszul (mondjuk értékadásnál)?

Köszönöm még egyszer!