Ferenc_
Tag
Bejegyzések száma: 8

A CHART_WINDOW_HANDLE is le lehet kérdezni így azonos szimbólumú, és idősíkú chartoknak különböző globális változó nevet lehet adni (bár általában erre ritkán van szükség). Az egyértelmű azonosításhoz CHART_WINDOW_HANDLE 5 jegyű szám elég (súgóban még egy függvény forráskódja is van ennek a lekérdezéséhez), de a könnyebb értelmezhetőség miatt a globális változók nevébe a szimbólumot és idősíkot érdemes bele tenni.

Az MT4 build 900 következő problémával találkoztam, egy chartra 2 indikátort raktam fel, az egyik létre hozta a globális változót, GBP JPY60 67338 valami néven, a név generáláshoz a _Symbol MQL4 előredefiniált változót használtam, ez rakta bele a szóközt. A másik indikátor lekérdezte a globális változót, de nem létezett. A hiba az volt, hogy amit kérdezett:
GBPJPY60 67338 valami volt, de a _Symbol itt nem rakta bele a szóközt. Tehát _Symbol kénye kedve szerint vagy belerakja vagy kihagyja a szóközt. Kénytelen leszek szóköztelenítő függvényt írni, és át nézni az összes forráskódom van-e benne _Symbolra kényes rész.