Forex programozás Fórum Egyéb Deviza számla kitettség lefedezése – treasury Válasz erre: Deviza számla kitettség lefedezése – treasury

Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

Jó olvasni a beszélgetéseteket.

Roden okfejtését olvasva azzal inkább tudok azonosulni, de icrammg elvárását is értem. Utóbbihoz még annyit fűznék, hogy a hedgelés szerintem azért nem feltétlen jó megoldás – azon kívül, amit Roden is írt – mert ha menet közben többször fizetsz be a számládra pénzt, az különböző árfolyamokon kerül majd átváltásra. Így ezt a hedges rendszert kialakítani és fenntartani sem egyszerű, nem beszélve arról hogy a megnyitott számla-hedge (fedező) pozíciódat nyitva tartani (margin) és árfolyammozgását kezelni (esetleges veszteség) sem mindenképpen egyszerű dolog.

Ha pl. a svájci frankos hitelek kezdetén valaki megnyitotta volna a megfelelő irányú CHFHUF pozícióját a devizahitele mellé, akkor is szüksége lett volna egy megfelelő méretű számlára, pozícióra Utóbbi lebegő eredményének esetleges hullámzását megélni biztosan nem egyszerű.

Az elmélet és a valóság között tehát én nem is elsősorban csak a technikai és elméleti megvalósítást, hanem a mentális felkészültséget és a végrehajtást tartom nehezebbnek.