Milyen árakon záródnak a buy és a sell pozíciók?

Milyen áron nyílnak és záródnak a buy és sell pozíciók?

A grafikon gyertyáit mindig Bid, azaz vételi árból képezzük. A MT4-ben alapból szürke színnel megjelenő mozgó vízszintes árvonal a Bid ár. Amennyiben SELL pozíciót nyitsz, akkor a pozíció nyitóára pontosan ott lesz, ahol ez a szürke vonal van.

BUY pozíció nyitása esetén ezzel szemben az instrumentum kereskedési költségével (spreaddel) magasabb árat fogsz látni nyitóárként.

BUY pozíciót tehát Ask áron, SELL pozíciót pedig Bid áron nyit nekünk a bróker. A pozíciók zárásakor a zárási ár pont az ellentétes oldal nyitóára lesz, azaz BUY pozíciót Bid, míg SELL pozíciót mindig Ask áron fogunk zárni.

Pozíció / megbízás típusa Nyitási ár Zárási ár
BUY, BUY STOP, BUY LIMIT Ask Bid
SELL, SELL STOP, SELL LIMIT Bid Ask

Írta: |2017-09-08T22:34:54+00:002017. szeptember 8., péntek|Gyakran Ismételt Kérdések, Kereskedés|0 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben