Új MT4 build bejelentve – 1045

Új MetaTrader4 build jelent meg: 1045

Új MT4 verzió jelent meg 2017. február 3-án pénteken – az 1045-ös. A kiadás változásait a MetaQuotes részletesen nem közölte, így én sem tudok róla beszámolni Nektek. Szűkszavú bejelentésükben csak arról írnak, hogy a hamarosan megjelenő Windows 10 biztonsági frissítés után a MetaTrader4 terminálok nem fognak helyesen működni – ebből az okból kifolyólag adták ki az 1045-ös build verziót, amelynek (ígéretük szerint) nem lesz problémája a Windows 10-zel.

Sajnos az 1045-ös változatban pár idegesítő hiba is megjelent, melyekről rövid összefoglalót olvashatsz a hajtás után.

A fórumtémában a felhasználók által eddig tapasztalt hibák

  • idősíkváltáskor a csatolt kereskedőrobotok eltűnhetnek a chartról;
  • idősíkváltáskor a csatolt kereskedőrobotok nem működnek tovább a charton;
  • idősíkváltáskor rendszertelen a működés;
  • a bal oldali “fix chart pozíció” funkció kis háromszöge teljesen elhúzható a chart jobb oldala felé – így a háromszög akár el is tűnhet. Újra előkeríteni csak a chart bezárásával és újranyitásával lehet.

A fenti hibák mindegyikét elő tudtam idézni, így sajnos azt kell mondjam, hogy az 1045-ös változatra történő frissítést nem javaslom. Ha valaki Windows 10-zel dolgozik és kénytelen majd frissíteni, akkor a bekövetkező MT4 frissítés után a két kulcsfontosságú fájl – terminal.exe és metaeditor.exe – mentését, aztán pedig az 1031-es változatra történő visszaállást ajánlom. Abban az esetben, ha elérkezik a Windows 10 frissítés és az 1031-es verzió esetlegesen már elindulni sem hajlandó, akkor felhasználhatóak a korábban mentett 1045-ös fájlok. Természetesen az is elképzelhető, hogy hamarosan a MetaQuotes kiadja az 1045-ösben felmerült hibák kapcsán a gyorsjavított, új változatot.

Mivel a Windows 10 frissítés pontos időpontja még ismeretlen, valószínű hogy a leírtakkal egyáltalán nem szükséges foglalkoznod, hiszen hamarabb kiadják majd az új build verziót, amely javítva majd a fenti viselkedést. Szóval ez az egész inkább csak megelőzés, illetve ha nem bírod kivárni a MetaQuotes hibajavítását, akkor ideiglenes tünetkezelés.

Ráadásul nem minden brókercég érintett

Lehetséges, hogy nem minden brókercég teszi azonnal elérhetővé saját platformján az 1045-ös változatot (pontosan az ilyen idegesítő hibáktól védve a felhasználóikat), így ha egyelőre Te maradtál valamilyen korábbi verziónál, akkor nincs teendőd.

Ha már látod az elkerülhetetlent, és “inkább felkészülök az atomcsapásra” hozzáállású vagy

Először is: ne ijedj meg! A fenti folyamat kapcsán a teendőid:

  1. A brókercéged valószínűleg már frissített az 1045-ös build változatra – itt elolvashatod, hogyan tudod ezt ellenőrizni. Ha már 1045-öt mutat, akkor ugorj a 5-ös pontra, ha ennél kisebb számot akkor pedig haladj tovább a következő pontban leírtak szerint!
  2. Lépj ki a MT4 programból, majd indítsd el ismét – ha eltűnik az ablak, várj türelemmel míg a frissítés lezajlik. A MT4 automatikusan el fog indulni! Menj vissza a 2-es pontra!
  3. Ha nem Windows 10 operációs rendszert használsz, akkor folytasd az 5-ös ponttal – egyébként haladj tovább a következő pontra!
  4. Nyisd meg a MT4 telepítési könyvtárát – pl.: C:\Program Files (x86)\Brókercég neve MetaTrader4\ – és mentsd el magadnak a terminal.exe és metaeditor.exe fájlokat egy olyan könyvtárba, ahol biztonságban tudod “tárolni” őket!
  5. Olvasd el ezt a cikkemet, hogy vissza tudj állni az 1031-es változatra!

Amennyiben elakadsz a folyamattal vagy kérdésed merül fel, keress nyugodtan e-mailben (info kukac radu.hu), telefonon (62/202-372) vagy a fórumban!

A végtelenbe és tovább

Továbbra is igaz, hogy a MetaQuotes saját weboldaláról a MetaTrader4 letöltésekor már az 5-ös változat települ. Azaz MetaTrader4 terminált most már kifejezetten csak brókercégek weboldalairól lehet beszerezni.

Írta: |2017-08-20T14:58:16+00:002017. február 12., vasárnap|MetaTrader4, MQL4|0 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben