Új MT4 build bejelentve – 810 (béta)

Új MetaTrader4 build: 810

Több hónap kihagyás után, valószínűleg 2015. május 22-én pénteken adja ki a MetaQuotes a MT4 új, 810-es build változatát.

A tesztszerverükön már 2015. május 15. óta elérhető ez a változat, a nagyközönség számára viszont a fenti dátumtól válik majd elérhetővé.

Május 22. után a 745-ös buildnél régebbi MT4 változatok támogatása megszűnik, és ezután már bejelentkezni sem lehet velük a kereskedési szerverekre – azaz e dátum után csak a 745-ös, vagy újabb Metatrader4 terminálokkal lehet majd kereskedni.

Ebben a cikkben lefordítva olvashatjátok a 810-es változat összes újdonságát.

A szokásos, angol nyelvű fórumbejegyzést ide kattintva nyithatjátok meg.

Megjegyzés: az alábbi szöveg az eredeti bejegyzés fordítása, a benne szereplő promóciós mondatok nem az én véleményemet tükrözik.

Saját megjegyzéseimet a fordítás után olvashatjátok!

Változások a 810-es build verzióban (az eredeti bejegyzés magyar fordítása)

 1. Piac: a MetaTrader Piacon egyes termékeket most már bérelni is lehet 1, 3, 6 vagy 12 hónapig. Ez tagadhatatlan előnyökkel jár a fejlesztők és a vásárlók számára is. Az eladók növelhetik a bizalmat a termékük felé azáltal, hogy a vásárlóknak lehetőséget biztosítanak a részletes tesztelésre egy alacsony árért cserébe. A vásárlók számára pedig a bérlés egy újabb eszköz arra, hogy felmérjék egy adott termék lehetőségeit a megvásárlás előtt. A demó változatoktól eltérően a bérelt programoknak a lejárati időn kívül nincsen más korlátozásuk.
Program bérlése a Piacon

Program bérlése a Piacon

A Piacon minden fejlesztő eldöntheti, hogy biztosítja-e a vásárlók számára a bérlet lehetőségét, és ha igen, mekkora összegért.

A fejlesztő úgy is dönthet, hogy nem biztosítja a bérlet, kizárólag a teljes funkcionalitású megvásárlás lehetőségét.

Amennyiben a termék esetében a bérlés engedélyezésre kerül, a weboldalon megjelenik a bérleti időszakok és azok árainak listája. Kattints a “Rent” gombra és válaszd ki a bérlet időszakát!

Termék bérlése

Termék bérlése

A lejárat után a bérleti időszak meghosszabbítható, vagy a termék teljes változata is megvásárolható.

 1. Teszter: a stratégiai teszter most már nem csak robotok, hanem indikátorok tesztelését is lehetővé teszi. Ez kizárólag vizuális módban tehető meg. Az indikátor megjelenik a charton, és a tesztidőszakon belüli idő eltelte alapján történik meg a frissítése.

Ez a funkció kifejezetten azok számára lehet hasznos, akik a Piacról szeretnének indikátort vásárolni. Mielőtt indikátort vásárolnál, letöltheted annak ingyenesen kipróbálható változatát, és ellenőrizheted eredményeit a stratégiai teszterben.

Indikátor tesztelése

Indikátor tesztelése

Válaszd ki a program típusát – Indikátor -, aztán pedig válaszd ki a tesztelni kívánt indikátort, majd kattints az Indítás gombra.

 1. Hosting: több újítás és hibajavítás került be a Virtuális Szerver szolgáltatásba.

A legnagyobb változások a Wine-t futtató Linux és Mac OS felhasználókat érintik. Most már lehet dolgozni a virtuális szerverrel: a költözés, megfigyelés és a naplók megtekintése is működik.

Mac OS - MT4 Wine-nal futtatva

Mac OS – MT4 Wine-nal futtatva

A naplók viselkedése megváltozott. Amennyiben egy felhasználó túl sok rekordot akar lekérni, akkor kizárólag a megadott időszak elejéről kerülnek letöltésre a naplók. Ez meggátolja a nagy naplófájlokból származó teljesítménylassulásokat. Amennyiben le akarod tölteni a további naplófájlokat, nincs arra szükség hogy átállítsd a lekérési időszakot: egyszerűen csak válaszd ki az utolsó sort a megtekintő ablakban és nyomd meg a Page Down billentyűt!

Virtuális szerver naplóinak megkintése

Virtuális szerver naplóinak megkintése

 1. Terminál: A Piacfigyelőben most már az aktuális spread is megjelenítésre kerül. A spread információ kiírását engedélyezheted a jobb egérgombbal elérhető menüben.
Spread mértékének kijelzése a Piacfigyelőben

Spread mértékének kijelzése a Piacfigyelőben

 1. Terminál: A hírek most már kategóriák szerint szűrhető. Most már megadhatod, hogy mely kategóriákból érdekelnek téged a hírek. Amennyiben egy kategória további alkategóriákat tartalmaz, azok a helyzetérzékeny menüből érhetőek el, ahonnan beállíthatod a számodra fontos kategóriákat.
Hírek kategóriái

Hírek kategóriái

 1. Terminál: Javítva a terminál elszállása abban az esetben, ha Windows 7-ben megszakításra került a számítógép kikapcsolása.
 2. Terminál: A terminál kezelőfelülete most már a magasabb felbontásokon is használható (4K)
 3. Terminál: Javításra került a “One Click Trading” panel a charton.
 4. Terminál: Javításra került a grafikus objektumok kijelzése, amennyiben az objektumok csak néhány idősíkon jelentek volna meg egy egyéni indikátorból
 5. Terminál: Javításra került a terminál lefagyása az MQL5 programok között történő keresgélés során.
 6. Terminál: Javításra került a Bitmap Label objektumok alkalmazása, amennyiben az egy .bmp fájl töredékét használta
 7. Terminál: Javítva: kitöltött csatorna objektumok rajzolása
 8. Terminál: Új paraméter a DDE adatküldéshez: DDE TIMESEC. Ez a paraméter lehetővé teszi az ár beérkezési idejének kinyerését a legközelebbi másodperc szintjén.
 9. Terminál: Javítva: az az esetenként előforduló hiba, mely lehetővé tette a terminálok többszöri elindulását egy könyvtárból.
 10. Terminál: Javítva: a terminál esetenkénti elszállása Windows 10 esetén.
 11. MQL4: A webes szolgáltatásokkal történő együttműködés érdekében a WebRequest eljárás új változata vált elérhetővé, mely lehetővé teszi bármilyen webes kérés küldését egyénileg megadott fejlécekkel:
int  WebRequest(
   const string      method,           // HTTP method
   const string      url,              // url address
   const string      headers,          // Headers 
   int               timeout,          // timeout
   const char        &data[],          // an array of the body of the HTTP message
   char              &result[],        // an array with the server response data
   string            &result_headers   // Headers of the server response
   );

A hibák kezelése megváltozott. Amennyiben hiba történik, a ‘result’ tömb tartalmazza a hiba leírását.

 1. MQL4: Új eljárás: GetMicrosecondCount. A függvény visszaadja a programindítás óta eltelt mikroszekundumok számát:
ulong  GetMicrosecondCount();

A függvény segít beazonosítani azokat a kódrészeket, amelyek a program lassú végrehajtását okozzák.

 1. MQL4: Annak érdekében, hogy a robotok “képesek legyenek belelátni a jövőbe”, a FileOpenHistory függvény letiltásra került a stratégiai teszterben.
 2. MQL4: Új szignál tulajdonság az ENUM_SIGNAL_BASE_STRING enumerációban – SIGNAL_BASE_CURRENCY, amely a szignálszolgáltató számlájának devizáját mutatja meg. A tulajdonság a SignalBaseGetString függvénnyel kérhető le.
 3. MQL4: Új chart tulajdonság az ENUM_CHART_PROPERTY enumerációban – CHART_SHOW_ONE_CLICK, amely a “One Click Trading” panel megjelenítését állítja a charton. A tulajdonság a ChartGetInteger függvénnyel kérhető le.
 4. MQL4: Javítva: az indikátor alablakméretének megállapítása, amennyiben a #property indictor_separate_window tulajdonságot használjuk.
 5. MQL4: Javítva: robot deinicializálási problémák sablonváltás esetén.
 6. MQL4: Javítva: CopyTime függvény viselkedése. A frissítés előtt például D1 adatsor meghívásakor 2014 december 1. 23:00-tól 2014 december 3 01:00-ig három gyertyát adott vissza a függvény. Ezek: december 1, 2 és 3. A frissítés után pedig: december 2 és 3.
 7. MQL5: Az MQL4 programok hozzáférése az offline chartokhoz javítva lett.
 8. MQL4: Javítva: a SeriesInfoInteger függvény viselkedése a stratégiai teszterben.
 9. MQL4: Javítva: a ChartFirst és ChartNext által visszaadott értékek a stratégiai teszterben. A frissítés előtt -1 helyett 0-át adott vissza a függvény a chartlista végén.
 10. MQL4: Javítva: erőforrások letöltése az EX4 fájlokból a Libraries könyvtáron belül. Az eljárásgyűjteményekből (library-kből) történő erőforrás-letöltés nem működött megfelelően a frissítés előtt.
 11. MQL4: Javítva: alkalmanként felbukkanó hiba a ChartXYToTimePrice és  ChartTimePriceToXY függvények visszatérési értékeiben.
 12. MQL4: Javítva: CHARTEVENT_OBJECT_DRAG esemény generálása. Most már az esemény akkor kerül generálásra, ha a mozgatás befejeződött – nem pedig annak kezdetén.
 13. MQL4: Javítva: CHARTEVENT_CHART_CHANGE esemény generálása a chartok mozgatásakor egyéni indikátorokban.
 14. MQL4: Javítva: hosszú elnevezéssel rendelkező globális változók használata (több, mint 63 karakter esetén)
 15. MQL4: Javítva: néhány hiba a makrók fordítása során.
 16. MQL4: DLL hívások helyes értékeket adnak vissza stringek és struktúrák esetén.
 17. MetaEditor: Javítva: a változók leírásainak megjelenítése a lehulló menüknél a MetaAssist-ben.
 18. Javított hibák a fórumbejegyzések és hibanaplók alapján.

Radu megjegyzései az új változat kapcsán

 • A MetaQuotes számára továbbra is jóval fontosabb saját piacterének és szolgáltatásainak népszerűsítése, mint a felhasználók által régóta kért funkciók kialakítása
 • A spread kijelzése a Piacfigyelő ablakban például több éve hiányzott a platform funkció közül; fontos – és a bejelentés nem tér ki rá -, hogy a spread kijelzése itt is pontban történik; ha tehát EURUSD esetén 20-at látsz, akkor az nagy valószínűséggel 2 pipet jelent 🙂 Leírást a pip és pont közötti összefüggésekről itt találsz.
 • A Metatrader4 felületének magyar nyelvi fájlját én frissítettem – várom és megköszönöm nektek az ezzel kapcsolatos visszajelzéseket
 • Nevetségesnek tartom, hogy a Piactéren nem lehet demózni a programokat, kizárólag backtesztelni. Az új, sztárolt “bérleti lehetőség” ennek fényében még viccesebb.

Amennyiben szeretnéd megosztani valakivel ezt a cikket Facebookon vagy Google Plus-on, egy kicsit lejjebb megteheted ezt.

Írta: |2017-08-20T15:58:41+00:002015. május 20., szerda|MetaTrader4, MQL4|1 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Egy hozzászólás

 1. […] ← Előző […]

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben