Hasznos eszközök

Oszd meg, ha hasznosnak találtad!

2 hozzászólás a(z) “Hasznos eszközök” bejegyzéshez

 1. Szia Radu !
  Az Sl és TP-ről írtakat most olvastam, lenne 1-2 gondolatom kiegészítés képpen.
  1./ Ha SL=0 és TP=0 rejtőzködő technikát alkalmazzuk, akkor ha ilyen kötések esetén a kapcsolat valamely okból megszakad a brókerrel, akkor védtelenek vagyunk a teljes pénzünk elvesztése felé vezető úton. ( mivel az EA nem tud beavatkozni a folyamatba) Helyette javaslom: egy a normál nagyságu SL és TP helyett egy normálishoz képest felszorzott (1,5* vagy 2* vagy 3*) SL TP alkalmazását az OrderSend()-ben , de semmi esetre sem 0-t. Belül pedig a programban egy normális, a bróker számára kivülről nem látható kisebb SL és TP alkalmazását a müködés során. Így védve vagyunk a véletlen kapcsolat megszakadásból eredő kockázattal szemben.
  2./ Egyes brókerek nem díjazzák (időlegesen alkalmazott server foglaltsággal büntetik) ha:
  a:) SL=0 és TP=0-t használ az embernek fia.
  b:) OrderClose() - al a program zárja a kötésétt.
  Ugyanis ilyen esetekben a bróker még véletlen sem tud hamis tick-el kiütni. Megfontolandó, hogy OrderClose() helyett SL és TP értékékét a lehető legszükebbre módosítjuk és ekkor ugyan némi veszteség (MODE_STOPLEVEL) beáldozása árán megmarad a brókernek az a törekvése, hogy uralja a helyzetet és (Ő) zárta a mi kötésünket.
  3./ Ha kötésünk nyereséges,és közelít a TP teljesülése felé, akkor egy kifinomult technikával egyre csökkentjük a korábban kiszámolt és használt csúszó SL értékünket. Így védve a már megszerzett nyereséget és esetleg a TP szint alatt, de nem kiengedve a markunkból az eddig elért nyereséget. Tapasztalatból tudom, hogy ennek programozása nem egyszerű, de megéri.

  Mivel nagyra becsülöm a tudásodat, örülnék a véleményednek a leírtakról.

  Köszönettel Medgyesi Károly

  Megváltozott az E-mail címem, helyesen:
  medgyesi.karoly@gmail.com

  • Köszönöm, hogy leírtad a véleményed.

   Az 1-es pontban leírtak teljesen rendben vannak.

   A 2-es pontban leírtaknál ott kell hagyni az ilyen pofátlan hozzáállású brókert. A piaci zárás önmagában nem lehet hátrányosan megkülönböztetve!
   A záráskori közeli SL/TP módosítás érdekes hozzáállás (és technikailag valóban jó), ugyanakkor anyagilag nem biztos. Ha én most szeretnék zárni egy pozíciót, akkor nem érdekel hogy a brókernek erről mi a véleménye - hajtsa végre, a többi az számomra lényegtelen információ. Ha csalni akar, akkor ígyis-úgyis csalni fog, de nehogy már én alkalmazkodjak hozzá!:)

   A 3-as pontban leírtakat is érdemes lehet természetesen alkalmazni!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!