Forex programozás Fórum Egyéb Windows 10-re frissítés Válasz erre: Windows 10-re frissítés

Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

Igyekszem teljes választ adni erre, bár meglehetősen nehéz – kifejtem azt is, hogy miért.

A Windows 10 és a MT4 kapcsolata meglehetősen rosszul indult, konkrétan a 765-ös verzió egyszerűen nem volt hajlandó elindulni. Mivel a Windows 10 egy relatíve friss rendszer, ezért bármikor előfordulhatnak olyan új problémák, amelyekre sem a felhasználók, sem a MetaTrader gyártója nincs felkészülve. Ilyen esetben elképzelhető, hogy a javítást tartalmazó frissítésre napokat kell várni – ez pedig bőven elég kellemetlenség. Ilyesmi már többször történt a MT4 esetében is az elmúlt hónapokban.

Figyelembe kell venni olyan apróságokat is, ami tulajdonképpen nem hiba, de mégis hibát okoz; saját projektjeim közül egyben például egy MT4-en belül megváltoztatott rutin okoz kellemetlenségeket, és ennek javítása rám (a programozóra) hárul – akkor is, hogy ha a korábban (évekkel ezelőtt) elkészített eredeti megoldás helyes, és az elmúlt években hibátlanul működött. A történet pikantériája, hogy tulajdonképpen a MetaQuotes igazából jót akart ezzel a változtatással, a végeredmény szempontjából azonban az senkit nem vigasztal :) Ez az adott probléma például kizárólag Windows 10 operációs rendszeren, egy bizonyos MT4 build változattól tapasztalható.

Régebbi rendszerekkel – Windows 8.1, Windows 7 – a fentiekhez hasonló, újonnan felbukkanó hiba már kevésbé fordulhat elő. A saját preferenciám egyébként még mindig Windows 7.

Én magam tehát semmiképp nem frissítenék Windows 10-re, ha nem muszáj.

Természetesen annál inkább vagy kitéve a lehetséges problémáknak, minél több robotot és segédprogramot futtatsz. Ha egy mezei MT4-et használsz, amiben semmilyen robotot vagy kereskedési rendszert nem alkalmazol, nyugodtan frissíts.

Ha éles kereskedési környezetről beszélünk, akkor viszont jól gondold meg a frissítést! Ha pedig otthoni gépen futtatsz kereskedési robotot, akkor ahelyett mindenképpen javaslom a folyamatosan működő, szerver típusú megoldás bevezetését.