Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

A NextRun-os megoldást akárhányszor alkalmazhatod a kódban, én sem egy helyen használom nyilván. A legutolsó teljesülésnél jelölöm ki a következő futási időpontot.

Amit felvetsz, az pontosan így van: ha az első tick 25 másodperc múlva jön, akkor akkor fut le. Mivel a stratégiák 99%-a eleve a tickek beérkezésétől függ, így kvázi lényegtelen, hogy pár percig szünet van és utána fut le a program, vagy nagyon folyamatos a tickek áramlása és relatíve tényleg mindig másodpercre pontosan a gyertyák elején végezi a program az ellenőrzéseket.

A Bar-ban én sem bízom, ezért ajánlom a NextRun-t – én is hasonlók miatt nem alkalmaztam régebben.

A LastTime-os megoldás valóban hasonló, mint az enyém. Azt mondjuk nem értem, hogy miért jó mindent M1 alapján végezni, amikor eleve tudod hogy mely idősíkok adatai szükségesek és melyeken akarsz dolgozni. Természetesen ez is egy jó megoldás lehet, csak ennek a gyakorlati haszna a te stratégiádhoz kapcsolódik, nem a leggyakrabban előforduló elvárásokhoz.

Figyelembe véve az MT4 adatintegritását, legalább annyi problémát hozhat elő a megoldásod, mint amennyit megold. Főleg backtesztben érdekes ez a kérdés, amikor pl. M5-ön mész, és M1-es vagy H1-es adatokat akarsz elérni kódban, néha ezt egyáltalán nem hajlandó megtenni az MT4 :(