Roden
Tag
Bejegyzések száma: 52

Köszi a választ, de a csatolt kód egyáltalán nem bonyolult lényegében megegyezik a te „A” verzióddal csupán annyi a különbség, hogy nem a Bars* hanem a Time változó értékét figyelem.
Tulajdonképpen csak két vizsgálat fut le:
1. Inicializálva van-e az időadatok tömbje (hogy legyen mihez viszonyítani)
2. és ha igen akkor történt-e változás M1-en > és ha nem, akkor ezzel vége is> return(0);
Egyszerű mint a fakocka, csak jól megtűzdeltem kommentekkel, hogy más erre tévedő halandó is könnyen értelmezhesse. :)

Mivel az expertem három-négy fő részre tagolódik (menedzsment, kereskedés, eseménykezelés, grafikus-szöveges visszajelzés-tájékoztatás) és a kód kölönböző pontjain szükségem van a gyertya adatokra (más-más feladatok futnak percenként, 5 percenként és óránként) ezért van szükségem arra, hogy lehetőleg csak egyetlen vizsgálat fusson le a kód elején és a rendelkezésemre álljon egy globális változó amit az adott pontokon vizsgálhatok, hiszen ha (esetemben) NEWBAR értéke >=30, akkor abból következik, hogy 1,5,15 és 30 perces idősíkon is új gyertya van.

(Így utóbb, most arra gyanakszom, hogy a referencia szerint az iTime() is futhat hibára és olyankor 0-t ad vissza)

Persze a B. verzó is teljesen logikus megoldás, de valahol zavar a dolog, hogy számításokat is végezetetek a programban amikor egy szimpla összehasonlítás

if (iTime(NULL,periods[z],0)>LastTime[z])

is elég lenne.

Azonkívül – bár még sosem irattam ki egy címkére a Time[0] értékét – de mi van, ha pl. egy egzotikus instrumentumnál (az M1 idősíkot figyelve) első 25 mp.-ben nem történik semmi. Akkor a NextRun 25 mp.-el eltolva indul a következő körben?

(* Az az igazság, hogy a Bars változó értékében nem bízom. A szemem előtt zajlott le olyan szituáció, hogy egyszercsak – napközben – eltűnt 4-5 gyertya a chart-ról, keletkezett egy hatalmas gap a robotom nyitott egy ‘értelmetlen’ pozíciót. Szerencsére csak demó számla volt és csak azért értettem meg (gyorsan), hogy nem piaci szituációról van szó, mert egy másik brókernél ugyanazon az instrumentumon minden ‘nyugodt volt és békés’
de a kettőt összevetve már látszott, hogy menetközben eltűnt néhány gyertya a chartról!!! Ilyen alapon néhyán „új” gyertya is lecsoroghat a chart „elejére” – mármint a legrégebbi gyertya elé – és akkor úgy vagyok átverve, hogy még ki se tudom deríteni mi történt. Szerintem a Bars csak arra jó, hogy lellenőrizzem van-e elegendő gyertyám pl. egy BrakeOut stratégia vizsgálatához.)