Forex programozás Fórum Egyéb Stabil képarányok a charton Válasz erre: Stabil képarányok a charton

irmibirmi
Tag
Bejegyzések száma: 3

Ha én egy festő vagyok egy vászon előtt, akkor a részletek festegetésekor időről időre hátra kell lépjek, hogy lássam, hogy az elkészült szakasz mennyiben követi az előre elképzelt formát.
A munkám eredményességének alapfeltétele, hogy a festő keret amelyre a vásznat feszítettem, az általam kívánt méretarányokat stabilan tartsa.
Csakhogy az én chartom amelyen a kép rajzolódik nem vászonhoz, hanem inkább egy gumilepedőhöz hasonlít.
Ha közelebb lépek hozzá akkor a műtermem két oldalfaláig nyúlik széltében , ha pedig hátrálok, akkor a plafon és a padozat lesz felső és alsó határa. (F8; Tulajdonságok/ általános/skála rögzítés bekapcsolva és közben lépegetés az idősíkok között)
Miért baj ez? Mert a chartra feltett eszközeim nem követik az árfolyam képének ilyen változását és jelöléseim az idősíkok közötti váltással más és más helyre kerülnek.Ha csak ezek a beállításai léteznek, a chart számomra használhatatlan.
Egyetlen megoldás marad , a „skála egy az egyhez rögzítése” lehetőség bekapcsolása, vagyis a vásznam négy sarkának stabil keretre szögezése. Ebben az esetben viszont az arányokat már a program maga állítja be valamiképpen; helyettem.
Erre a részletre vonatkozott kérdésem.
Végül magyarázatként elmondanám, hogy azért vetettem fel a kérdést ezen a fórumon, mert valószinűsítem, hogy a válasz a felhasználóinál több ismeretet igényel.