deepstack
Tag
Bejegyzések száma: 4

Igen, valamit félreértesz: nem a profit megőrzése a cél, hanem a veszteség minimalizálása (stop loss). Végig erről beszéltem. Vagyis csak azt az esetet vizsgáljuk, amikor az árfolyam a rossz irányba fordul. Ezért kell STOP megbízás és nem LIMIT megbízás. Idézet a blogodra belinkelt könyvből:
„Buy Stop – egy függőben levő megbízás, egy olyan vételi megbízás, ami magasabb az aktuális árnál. A megbízást akkor fogják végrehajtani (piacira módosított Buy megbízással) ha az Ask ár a függőben levő megbízásban meghatározott értékre emelkedik.
Sell Stop – egy függőben levő megbízás, egy olyan eladási megbízás, ami alacsonyabb, mint az aktuális. A megbízást akkor fogják végrehajtani (piacira módosított Sell megbízással) ha a Bid árajánlat a meghatározott értékre csökken.”
Ezért SELL pozi esetén BUY STOP megbízásra van szükség a veszteség minimalizálására, BUY pozi esetén pedig SELL STOP-ra. És ennek megnyílása esetén tök mindegy merre megy az árfolyam, az aktuális profit/veszteség az adott mennyiségre nézve fix marad.
Az OrderCloseBy-jal való plusz játék az ára annak a követelménynek, hogy a szerver hajtsa végre ezt a műveletet.