icrammg
Tag
Bejegyzések száma: 35

Sziasztok

Én is tapasztaltam hasonló „köt ahol nem kéne” dolgot. Milliószor átnéztem a programot, teszt hegyek, de ott mindig jó. Élesben viszont csinált hülyeséget 7 hónap alatt egyszer. Két dolog merült fel megoldásként.

1. Van egy indikátor, ami elég nagy intervallumú (száznál nagyobb) és a VPS-en élőben, hogy kevesebb RAM-ot egyen a program lecsökkentettem a max oszlopok a múltban és max oszlopok a chartban értékeket 1000 alá. (a célt elértem, mert a RAM több százalékponttal csökkent :) viszont amikor elindítom a programot és a robot fut, indikátorok rajta, azt látom, hogy ez az ominózus indikátor mutat egy értéket. Eddig ok. DE nem ott van, ahol az itthoni gépen. NAGYon nem. És ahogy a VPS-en görgetek visszafelé a csharton, úgy ugrik egyre inkább a helyére az indikátor. Mire pár görgetéssel elérek a végére már ott van, ahol lennie kell. De indulásnál nem.

Szóval arra gondoltam és kérdés is egyben, hogy a robot az általam is látott indikátorérték alapján hoz döntést, vagy ettől függetlenül „rálát” távolabbi időpontokra is, mégha az nem is látszik? Ez beleírható vagy álltalános robot tulajdonság?

2. Mivel éles számla, és az indikátor a bid értékét figyeli, létezhet olyen szituáció, amikor elillan a bid oldal és akkor azt érzékeli, hoogy az árfolyam átlépte a megadott értéket, pedig csak nagyon kiszélesedett pár pillanatra a spread. Ezt tartom valószínűtlenebbnek, mivel az ominózus megtörtént esetben ez több száz pontot jelentene.

Vélemény?