Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

Szia!

A fenti feladatra két megoldást tudok javasolni.

1) Ehhez a megoldáshoz az expert állandó futtatása szükséges, és ún. piaci zárással fogunk a pozíciókból kilépni. Ekkor sem TP, sem SL megadása nem szükséges mert a pozíciókat maga az expert fogja zárni. (olyan, mintha állandóan ott ülnél a gép előtt és kézzel lezárogatnád a pozikat egy adott időpillanatban). Ehhez a magic szám alapján összegyűjtöd az adott pozíciókat, és az OrderProfit() összeadásával megvárod azt a pillanatot, amikor megfelelő profitot/veszteséget gyűjtöttek a pozícióid. Ekkor OrderClose() -zal zárod egyenként a pozíciókat. Nyilván ez a módszer nem teljesen pontos, viszont cserébe nem kell átlagárakkal és lotméretekkel bíbelődni.

2) Ennél a módszernél a TP és SL kilépést fogjuk használni, amit nem az expert hanem a bróker végez el. Ergo kikapcsolt számítógépünk (szerverünk) nélkül is (nagy valószínűséggel) végbemegy a pozíciók zárulása. Ehhez viszont az kell, hogy a súlyozott átlagár és az elvárt profit alapján előre kiszámoljuk azt, az adott elvárt profit/veszteség szintünk árra vetítve hol lesz. Így több-kevesebb pontossággal beállíthatjuk azokat az árszinteket, ahol az általunk kívánt profit/veszteség megjelenik.
Természetesen ezt minden új szint nyitásánál újra kell kalkulálnunk, és az összes pozíciónak újra beállítanunk. A kilépés egyszerre fog történni, azaz relatíve pontos lesz az zárásunk (ezzel szemben az első megoldásnál zárás közben csúszkálhat a piac, ami nyereséget/veszteséget okozhat a zárás során; heves piaci mozgásnál keresztül húzhatja az előzetes számításainkat).
Mivel a TP és SL értékeinket előre látni fogja a brókercég, dealing desk -es bróker esetén manipulálhatja az árakat (stop hunting). ECN számlán ettől nem kell tartani.

Ha további kérdésed van, akkor írd meg hogy melyik módszer a szimpatikusabb és segítek a továbbiakban.