Forex programozás Fórum Egyéb EA-k védelme visszafordítás ellen Válasz erre: EA-k védelme visszafordítás ellen

Radulovic Attila
Tag
Bejegyzések száma: 653

Sajnos nem tudok jó megoldást arra, amit írtál. Azt tapasztalom, hogy az újabb MT4 buildek által lefordított fájlokra újabb decompiler kell. Vagyis: az újabb fájlokat addig nehezebb visszafejteni, ameddig nincsen frissített decompiler hozzá. Neked milyen verziójú ex4tomq4 programod van?

Fizetős megoldással én is találkoztam (talán többel is), asszem egynémelyikben kiegészítő program szükségeltetett, a másiknál pedig szerveroldali autentikáció. Istenigazából totális védelem nincs, csak olyan amivel viszonylag megnehezíted a visszafejtéssel próbálkozók dolgát.

Amennyiben van mit titkolni, akkor megoldás lehet a távoli szerver-kliens kapcsolat: azaz a robotod csak a szerveredtől érkező szignált dolgozza fel, nem önmaga dönt a kötésekkel kapcsolatban. Bár ennek is értelemszerűen megvannak a maga hátrányai.

A „fájl hossza illegális” hibaüzenet igazi okát nem tudhatjuk, de valóban lehet hogy létezik egyszerű trükk a decompiler megtévesztésére.
Egy oldalon (már nem tudom hol) arról láttam leírást, hogy az eredeti kód szándékos összezavarása utáni fordítással keletkezett kód visszafejtése után ember legyen a talpán, aki leül és értelmessé alakítja az amúgy is ronda kódot :)