Forex programozás Fórum Egyéb Stabil képarányok a charton

Címkézve: 

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
  • Szerző
    Bejegyzés
  • irmibirmi
    Tag
    Bejegyzések száma: 3

    Nem gondolom, hogy új témát vetek fel, inkább csak egy kérdésemre szeretnék választ kapni a blog szerzőjétől …

    A kereskedés általam kialakított rendszerében fontos lenne, hogy az árfolyamról a lehető legátfogóbb képpel rendelkezzek de úgy, hogy közben annak apró részleteit is ismerem. Az MT4 programmal szembeni fontos elvárásom lenne tehát, hogy az árfolyam képébe „bele tudjak nagyítani”.
    A részletek megtekintésére az idősíkok közö átkapcsolás nem megfelelő megoldás, mert az egyes idősíkok chartképei az árfolyam képét igény szerint vagy kisimítják, vagy összegyűrik.
    Az árfolyam látott képébe változatlan képarányok mellett való bele nagyításnak egyetlen módját ismerem. Ez pedig a „+” „-” zoom jelek használata a „skála egy- az egyhez rögzítése” funkció bekapcsolása mellett.
    Csakhogy a „skála rögzítés egy az egyben” kapcsoló beállításakor a program nem a kívánt arányok szerint előzőleg beállított képet rögzíti , hanem valamilyen más, általam ismeretlen kép paramétereit veszi elő. Ezzel a felismerhetetlenségig torzul az ábrám.
    Kérdezném; hogy mit kell ilyenkor tennem, van lehetőségem beállításra? Köszönettel: irmibrirmi

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Tudomásom szerint nincs üdvözítő megoldás arra, amit leírtál.

    Jól értem, hogy Neked már maga a megjelenítés sem felel meg? Vagy csak a kimentett képernyőkép ? (Lehet, hogy félreértettelek)

    irmibirmi
    Tag
    Bejegyzések száma: 3

    Ha én egy festő vagyok egy vászon előtt, akkor a részletek festegetésekor időről időre hátra kell lépjek, hogy lássam, hogy az elkészült szakasz mennyiben követi az előre elképzelt formát.
    A munkám eredményességének alapfeltétele, hogy a festő keret amelyre a vásznat feszítettem, az általam kívánt méretarányokat stabilan tartsa.
    Csakhogy az én chartom amelyen a kép rajzolódik nem vászonhoz, hanem inkább egy gumilepedőhöz hasonlít.
    Ha közelebb lépek hozzá akkor a műtermem két oldalfaláig nyúlik széltében , ha pedig hátrálok, akkor a plafon és a padozat lesz felső és alsó határa. (F8; Tulajdonságok/ általános/skála rögzítés bekapcsolva és közben lépegetés az idősíkok között)
    Miért baj ez? Mert a chartra feltett eszközeim nem követik az árfolyam képének ilyen változását és jelöléseim az idősíkok közötti váltással más és más helyre kerülnek.Ha csak ezek a beállításai léteznek, a chart számomra használhatatlan.
    Egyetlen megoldás marad , a „skála egy az egyhez rögzítése” lehetőség bekapcsolása, vagyis a vásznam négy sarkának stabil keretre szögezése. Ebben az esetben viszont az arányokat már a program maga állítja be valamiképpen; helyettem.
    Erre a részletre vonatkozott kérdésem.
    Végül magyarázatként elmondanám, hogy azért vetettem fel a kérdést ezen a fórumon, mert valószinűsítem, hogy a válasz a felhasználóinál több ismeretet igényel.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Értem.

    A „Skála rögzítés” funkciót használd az „egy az egyhez” nélkül.

    Ennél több funkciót sajnos szerintem nem fogsz tudni kicsikarni az MT4-ből.

    irmibirmi
    Tag
    Bejegyzések száma: 3

    Köszönöm a szót, további sikereket kivánok: irmibirmi!

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.