Robotok optimalizálása DAX-ra2012-12-12T09:22:30+00:00

Radu.hu Fórum Kérdések az MQL4 programozási nyelvvel kapcsolatban Robotok optimalizálása DAX-ra

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzés
 • cyber.manus
  Tag
  Bejegyzések száma: 2

  Abban az egyszerűnek tűnő dologban szeretnék segítséget kérni, hogy mi képen történik a robotok optimalizálása DAX-ra. Ugyanis a DAX-on a pont után a tizedes jegyben vagy nulla vagy 5 látható, ezért a robotok többsége nem tudja ezt automatán kezelni, folyamatosan hibákat generál, pontosan azért mert a stopot vagy a TP-t oda szeretné rakni, ahová ugye nem engedélyezett. Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy történik ezen probléma megoldása.

  Radulovic Attila
  Tag
  Bejegyzések száma: 645

  Első körben javaslom olvasd el ezt a cikkemet, melyben a pip-point-ticksize összefüggéseiről van szó.

  Programozási szempontból rengeteg dologra kell figyelni, de a dolog kulcsa hogy mindig a brókertől lekérdezett, aktuális infók alapján közelítsd meg a távolságmérést. A MarketInfo-ból a legkisebb elmozdulás (MODE_POINT), illetve a tick méret (MODE_TICKSIZE) legyen a kiindulópont.

  Ha ezeket lekérdezted, akkor már teljesen tiszta hogy mivel kell szoroznod az esetlegesen külső változókból bekért SL/TP távolságokat. Arra azért még figyelned kell, hogy a freeze szint (MODE_FREEZELEVEL) és a stop szint (MODE_STOPLEVEL) értéke mi, és ha túl kevés a külső változóban megadott érték, javítsd ezek alapján.

  Tehát az alap képlet: 10 “pip” (DAX-nál inkább pont) távolság: 10 * Point
  Ezután a kapott számot oszd el a MODE_TICKSIZE értékével – ha nulla a maradék, akkor az értéked használható. Ha nem, akkor a maradékot vond ki/add hozzá az értékhez, és akkor szabályos piaci árértéket fogsz kapni.

  3 és 5 tizedesjegynél annyi plusz dolog jön be a képbe, hogy a kényelmi szempontokat figyelembe véve 10-zel kell szorozni a külső változókban megadott SL/TP értékeket. Ezt ugyan nem mindenki igényli, de szerintem így kényelmesebb az emberek nagy többségének.

  Tehát ott 10 pip távolság = 10 * Point * 10. 10 pip távolság 100 pontnak felel meg.

  cyber.manus
  Tag
  Bejegyzések száma: 2

  Köszönöm a választ, az útmutatás alapján hozzálátok, ha esetleg elakadok, majd jövök kérdezni 🙂

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3

A hozzászóláshoz jelentkezz be!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.

Hozzájárulok, hogy az adatvédelmi nyilatkozat szerint biztonságosan kezeld megadott adataimat, valamint hasznos anyagokat és egyedi ajánlatokat küldj nekem termékeiddel, szolgáltatásaiddal kapcsolatban e-mailben