Forex programozás Fórum Kérdések az MQL4 programozási nyelvvel kapcsolatban MQL Indikátor programozási probléma

Címkézve: ,

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
  • Szerző
    Bejegyzés
  • naburus
    Tag
    Bejegyzések száma: 19

    Belemélyültem kicsit az mql programozásba. Sikerült is írnom egy egyszerű indikátort, de akadt egy problémám.

    Lehetséges olyan indikátort írni, ami csak akkor rajzoljon ki a chartra bármilyen vonalat, ha megfelel bizonyos kritériumoknak? Ahogy nézem minden indikátor ügy működik hogy feltöltöm adatokkal az indikátor buffert. Majd a benne található értékeket kirajzolja. De én olyasmit akarok megoldani, hogy töltse fel adatokkal de utána meg akarom vizsgálni hogy milyen adatok felelnek meg annak a kritériumnak hogy kirajzoljon bármilyen vonalat. Hozzá lehet férni ahhoz a mechanizmushoz ami a kirajzolásért félélős, az hogy deklarálok egy tömböt majd SetIndexBuffer funkcióval hozzákötöm a bufferhez ez eléggé leszűkíti a lehetőségeket.

    Hogy pontosabb legyen amit szeretnék a Zig Zag indikátort csak akkor rajzoljon vonalat a chartra ha egy bizonyos pip menyiségen túllépnek a gyertyák. Átírhatnám a ZigZag indikátort persze de mindenhova vonalat akar rajzolni. Mert az egész rendszert csak az érdekli milyen adatok vannak a Bufferben.

    Valami ötlet? :)

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Amennyiben puffert töltesz fel, akkor valóban nehézkes a további feltételek bevonása utólag. Ezért előre, már a kalkuláció folyamán el kell tudnod dönteni, hogy milyen adatokkal töltöd fel az egyes puffereket és ezáltal milyen vonalkirajzolások fognak történni.

    Ha feltöltöd, és utána akarod módosítani, akkor annak újrarajzolás (repainting) lesz a vége. A ZigZag mondjuk az utolsó adatpontját rendszeresen változtatja, de korábbi pontokat nem érdemes módosítani, mert akkor egyes chart frissítések alkalmával az egész indikátori jelzésrendszered módosulni fog.

    Tehát egy szónak is száz a vége, a pipes távolság ellenőrzéseket a pufferek feltöltése előtt kell elvégezned.

    naburus
    Tag
    Bejegyzések száma: 19

    Értem, még annyit azért kérdeznék, hogy ha jól gondolom, nem lehetséges olyan hogy egy bizonyos időszakban ne legyen indicator? Mert automatikusan köti össze a pontokat a rendszer. Tehát bizonyos gyertyáknál ne legyen semmi.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Az EMPTY_VALUE használatát javaslom, ezt próbálgasd. Ez azt jelenti, hogy ha nem „összekötögetős” vonaltípust választasz, akkor lehetnek üres szakaszok.

    naburus
    Tag
    Bejegyzések száma: 19

    Ok kösz.

5 bejegyzés megtekintése - 1-5 / 5
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.