Forex programozás Fórum Egyéb Költői kérdés

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 22
  • Szerző
    Bejegyzés
  • szs
    Tag
    Bejegyzések száma: 11

    Szia Radu
    Köszönet az oldalért, hogy elindultam és megtanultam az MT4 programozását az útmutatásod szerint. Továbbá áttanulmányoztam rengeteg programot és stratégiát. Ez nagyon fontos mint írtad is. Ezáltal sikerült elkészítenem egy grafikus formában is követhető robot keret programot különféle stop lehetőségekkel és vételi formációkkal. A stratégiai rész cserélhető illetve több formáció egyszerre is működtethető. Eddig szép a dolog. Szinte minden eddig látott mások által készített program, vagy a saját próbálkozásom az adott napra optimalizálva rengeteg nyereséget hozott. Akár tízszeres nyereség is elérhető 2-3 hónap alatt. Igen adott napra, de más nap más esély , sok esetben a számla nullázása vagy lassan vagy szinte rögtön a történik a stoptól függően. Ez persze rengeteg féle belépési jelre elérhető.
    A kérdésem tehát költői . Létezhet olyan stratégia amely bármely időben indítva nyereséget hozhat ??

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Létezik ilyen stratégia, de mindenképpen megkötésekkel. Ez mindössze annyit jelent, hogy fel kell készülni olyan eshetőségekre amikor egy-két-x pozíció veszít vagy úgymond „beragad”.

    Stratégia válogatja, hogy mikor milyen módszerekkel kell vagy lehet az esetlegesen beragadt pozíciókat kimenedzselni.

    Teljesen automatikus pénzgyár szerintem nincs, félautomata (kezelt) viszont a fenti kötöttségekkel igenis létezik.

    szs
    Tag
    Bejegyzések száma: 11

    Szia Radu
    1. Szeretném még megkérdezni tőled, hogy mi a különbség a demo teszt futtatás és a valós kereskedés közt egy robot esetében. A spread állandó a demonál . A hétvégén akkor nem is tudom tesztelni az eredményt.
    Lehetnek a robot működésében lényeges különbségek élesben ?
    2. Továbbá a charton a kijelőlt object megtalálható-e. Tudhatom-e hogy ő kijelölt.
    3. Az adott gyertya zárása után akarok poziba lépni
    if (TimeCurrent() – Time[0] < 10) beenged++; //és egy számlálo , hogy csak egyszer tegye ezt
    else beenged = 0;
    if (beenged == 1) { funkcio… beenged = 0; }
    // ez a legjobb belépés ?
    Köszönettel

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    1. A demó és a valós számla között rengeteg különbség lehet. A valós számlán nem biztos, hogy megszületik egy kötés ott ahol szeretnéd, nem biztos hogy ott teljesül valami ahol szeretnéd, stb. A demó gyakorlatilag egy szimuláció, ami műszaki tesztelésre elegendő.

    2. A charton az objektumok létezését az ObjectFind() függvénnyel tudod lekérdezni. Az, hogy egy objektum éppen ki van-e jelölve, nem kérdezhető le.

    3.

    B = Bars;
    
    if (Bars > B) {
    
     [...egyéb kód]
    
       B = Bars;
    }
    

    B változó legyen korábban int típusúnak definiálva!

    szs
    Tag
    Bejegyzések száma: 11

    Köszönet a válaszokért.
    Többen kérdezték és engem is foglakoztatott az adatbevitel /klikkelés / egérrel. Találtam egy rutint ami az Alt billentyű + egér gomb lenyomással használhatónak tűnik. http://codebase.mql4.com/ lapon forum.mql4.com/20892 a keresőben a MQLSubclassExample. Be lehet építeni úgy tűnik. Még a user32.dll is jó, de az egy fejezet lenne megtanulni.

    Kérdésem viszont az lenne, hogy a kész programot hogyan tudom úgy lefordítani mq4 ről , hogy nem lehessen visszafordítani.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Én már csináltam hasonlót, egy gond van vele: a billentyűleütéseket (egeret nem próbáltam) globálisan lehet lekérdezni, azaz ha egynél több példányban fut a robot/szkript, akkor minden programban lefut az érzékelés után meghívott rutin. Ez persze valamilyen szinten workarounddal megoldható, de teljesnek azért nem mondanám.

    Amit te írtál, hogy az érdekesnek tűnik – a dll programozással valóban hasznos dolgokkal lehet kiegészíteni az alap MQL4 megoldásokat.

    szs
    Tag
    Bejegyzések száma: 11

    Köszönöm
    A kérdésem inkább az lett volna , hogy hogyan lehet mql4 ről lefordítani ex4 re a programot úgy hogy ne lehessen visszafordítani az (ex4_to_mq4) programmal.
    Találkoztam sok olyan programmal amit nem tudtam visszafordítani, sokat meg igen.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Ezt olvasd el!

    Vitya
    Tag
    Bejegyzések száma: 4

    Sziasztok!

    Egy kérdésem lenne, remélem tudtok nekem segíteni. A napokban összetákoltam egy egyszerű robotot, amivel az a gondom, hogy se demó, se éles számlán egyetlen chartra sem tudom rátenni, pedig a stratégia teszterben nagyot alakít. Mivel kezdő vagyok a témában nem tudom, hogy mi lehet a megoldás, pedig bújom az mql4 könyvet is, de semmi. Valami használható tanácsot tudna valaki adni?
    Előre is köszönök mindent.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Légy szíves pontosítsd a problémát! Mit jelent az, hogy „nem bírod rátenni?”
    Mivel az expertet backtesztelted már, ez azt jelenti hogy fájlszinten jó helyen van. A legelső tippem az, hogy nincs engedélyezve az élő kereskedés. Ezt a robot ráhelyezésekor az „Általános” fülön tudod engedélyezni, vagy globálisan az Eszközök->Beállítások->Expert advisors fülön.

    Ha a fenti nem segít, pontosítsd hogy mi a problémád. Ha az, hogy a robot fut (vigyorog a kis fej a chart jobb felső sarkában), de nem köt akkor az Expertek fülön kell nézelődnöd.

    kogazdag
    Tag
    Bejegyzések száma: 8

    Azt szeretném, kérdezni, miért nem látszanak az MT4-ben a kereskedési árszintek ha az eszközök/beállítások-nál be van pipálva?

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Színbeállítások esetleg? Mikor tűntek el, mióta nem látszanak?

    kogazdag
    Tag
    Bejegyzések száma: 8

    eddig sohasem látszottak, alapszínek vannak beállítva zöld gyertyák , fekete háttér.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Akkor valami más probléma lehet, mert simán látszódniuk kell. Nincs eltolódva a chart esetleg? Másra hirtelen nem tudok gondolni :o

    kogazdag
    Tag
    Bejegyzések száma: 8

    Eltolódva? Mármint időben? Nincs az utolsó időegység gyertyáját látom. Nem látszik, se a stop vonal se a target akkor sem ha meg van adva, így aztán azt egérrel sem lehet huzogatni.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 22
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.