Forex programozás Fórum Kérdések az MQL4 programozási nyelvvel kapcsolatban Hedzs (hadge) "kikapcsolásának" lehetséges módjai

Címkézve: ,

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
  • Szerző
    Bejegyzés
  • icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Sziasztok.

    A kérdésem az, hogy szerintetek

    -milyen egyszerű logikai művelettel, (gondolok itt indikátorok és egyéb piaci értékek közötti összefüggésekre)

    vagy ha így nem, akkor konkrétan

    -milyen programsorral lehet a robotnak megmondani, hogy ugyan a brókercég engedi, de ő mégse kössön ellentétes ügyletet a meglévő(k)höz képest.

    Az előbbire adott válaszokat részesíteném előnyben, utóbbinál sok laikus kérdést tennék fel :)

    Köszi a válaszokat.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Mindenképpen programkódba szükséges nyúlni.

    Minden pozíciónyitás előtt ellenőrzöd, hogy van-e ellentétes pozi nyitva. Ha nem, akkor nincs gond és nyithatsz. Ha van, akkor a szabályaid függvényében vagy nem nyitod meg a pozit, vagy zárás/rész-zárás kell megelőzze az új nyitást.

    Természetesen a függő pozíciókkal is számolnod kell. Minden attól függ, hogy pontosan mit szeretnél. Ha csak azt szeretnéd elkerülni, hogy ellentétes pozik legyenek nyitva, akkor egy egyszerű ellenőrzést kell elvégezni. Ha leírod hogy pontosan mi a célod, igyekszem pontosabb lenni.

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Szia Radu,

    A függő pozíciók esete itt nem áll fenn.

    Igen, mindösszesen annyi kellene, hogy ellenőrizze van e ellentétes pozi nyitva és ha igen akkor ne kössön.

    Köszi a segítséget!

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    Akkor ez egyszerű! Ha számlaszintű ellenőrzés szükséges, akkor BUY pozíció nyitása előtt azt kell ellenőrizni hogy van-e nyitva SELL, a SELL pozíció nyitása előtt pedig azt, hogy van-e nyitva BUY pozíció.

    Ebben a cikkemben találsz pozíciószámláló rutint, azt kell csak felhasználnod és a pozíciónyitás előtt megfelelő módon meghívni egy feltételben.

    icrammg
    Tag
    Bejegyzések száma: 35

    Köszönöm a segítséged, sajna nem botlottam bele az előzetes kutakodás közben…
    Legközelebb tüzetesebben keresek.

    Egy kiterjettebb kereső esetleg segített volna, bár tudom, a kulcsszavak és egyéb kiszámíthatatan dolgok közbeszólnak. Nem lehet könnyű így sem ezt a blogot és fórumot vinni a munka mellett. Csak gratulálni tudok és őszinte, tényleg őszinte elismerésem!!! Párját ritkitja a teljesítményed szakmai témában. Csak így tovább! És valszeg lelkes ügyfeled lesz és marad mindenki emiatt. Velem egyetemben!

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 653

    No problemo, nem is elvárásként írtam vagy ilyesmi :) Az oldal – és vele együtt a kereső – felújítása már elég régóta tervben van, persze még nem sikerült elegendő időt szakítani rá és emiatt „áll” az ügy. Köszönöm szépen kedves szavaidat, rengeteg tervem van még szóval örülök ha velem maradsz ;)

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
  • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.