Connection 2015-11-27T11:09:28+00:00
7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7
  • Szerző
    Bejegyzés
  • BillyBill
    Tag
    Bejegyzések száma: 33
    #4800 |

    Szia Radu,
    Szerinted mi okozhatja a következő connection-problémákat?
    1./ A TimeLocal() működik, de a TimeCurrent() nem
    2./ Egyikük sem működik
    (Működés alatt azt értem, hogy egy adott expertben szerepel mindkettő az OnTimer-ben, de van úgy, hogy az egyik vagy pedig mindkettő áll, nem frissül. Mi a különbség az 1. és a 2. között?)

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 631
    • A TimeCurrent() a legutolsó ismert brókeridőt (szerveridőt) adja vissza; zárt piacnál ez nem fog változni.
    • A TimeLocal() a saját számítógéped idejét adja vissza, ennek mindig változnia kell.

    Olyat nem láttam még, hogy egyik sem frissül; nem lehet, hogy az OnTimer frissítése nem történik meg megfelelően? Milyen frissítési időközt állítottál be?

    BillyBill
    Tag
    Bejegyzések száma: 33

    Természetesen tudom, melyik mire való. Nem zárt piacról beszélek, ott nyilván nem változik a szerveridő.
    Bizony mindkét verziót tapasztaltam, nem is egyszer. Tehát:
    1./ A lokális idő szépen pereg, de a szerveridő áll (a Market Watch sem frissül)
    2./ Mind a lokális, mind a szerveridő áll, majd x idő múlva (akár percek is) magukra találnak, és peregnek tovább
    A frissítési idő 100-500 msec közötti. A gépem elég izmos, nem hiszem, hogy ott lenne a gubanc.
    Az nyilvánvaló számomra, hogy a connection-nel van probléma, de nem igazán értem, miből fakadhat a különbség az 1. és 2. verzió között?

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 631

    Érdekes. Próbáld meg a lehető legegyszerűbb módon (mármint kódilag) reprodukálni a szituációt, és ha sikerül, csatold a kódot ide – hátha van benne valami, ami ilyesmit okozhat.

    BillyBill
    Tag
    Bejegyzések száma: 33

    A kód biztosan jó (ezt azért merem állítani, mert napokig is tud futni hibátlanul, mígnem az említett problémák jelentkeznek).
    Szerintem
    ad 1: átmeneti szerverfagyás (a lokális idő pörög, mert azt a program a gépemről olvassa, nem a szerverről)
    ad 2: erre nem tudok rájönni, de el tudom képzelni, hogy az MT4 memória-kezelése a hunyó, maga a program fagy le időlegesen

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 631

    Én mindent elhiszek, de így nem tudok több javaslatot tenni 🙂

    Hála az égnek ilyen hibával nem találkoztam még, persze ez nem jelenti azt, hogy nem létezhet ilyesmi.

    Radulovic Attila
    Tag
    Bejegyzések száma: 631

    Írtad, hogy a Market Watch sem pörög. Ezt újragondolva a brókercéghez való kapcsolatot ellenőrizném először, mert ez valóban nem expert által előidézett problémának tűnik. A TimeLocal leállása pedig tényleg x-akta, semmiképp sem lenne szabad állnia.

7 bejegyzés megtekintése - 1-7 / 7

A hozzászóláshoz jelentkezz be!