Jelszóproblémák a Windows 10 őszi alkotói frissítésénél

Windows 10 Őszi Alkotói Frissítés

Október 17-e óta a Windows 10 felhasználók hozzájuthatnak az úgynevezett Windows 10 Őszi Alkotói Frissítéshez. Ez egy olyan frissítési csomag, amelyben a Windows 10 új funkciókat kap.

Sajnálatos módon ez a kiadás megváltoztatja az operációs rendszer olyan belső információt, amelyeket bizonyos szoftverek a titkosítás érdekében használnak – azért, hogy ne lehessen érzékeny adatokat gépről gépre másolni.

Mivel a MetaTrader is ezt a módszert alkalmazza, ezért a frissítés után a MetaTraderben mentett jelszavaid elveszhetnek. Amennyiben a frissítés előtt vagy, a következő bekezdést olvasd el. Ha a baj már megtörtént, és az eddig automatikusan bejelentkező MetaTradereid jelszót kérnek, olvasd el a Teendők a frissítés után című bekezdést.

Biztosan érint engem ez a probléma?

Egyáltalán nem biztos, de jobb, ha felkészülsz. Minden további bekezdésemhez gondold hozzá, hogy “Amennyiben érintett Téged a probléma,…” 🙂

Milyen operációs rendszerek érintettek?

Kizárólag azok a Windows 10 felhasználók érintettek, akik már megkaptál az Őszi Alkotói Frissítést, melynek build verziószáma az 1709. A Microsoft oldalán olvashatsz a frissítés kézi kezdeményezéséről. Ha nem Windows 10-es rendszert használsz, akkor nincs miért aggódnód és bármilyen más, hasznos dologgal üsd el inkább az erre szánt időt.

A számítógépemen az összes MetaTrader érintett?

Igen. Teljesen mindegy, hogy a számítógépen melyik meghajtóra telepítetted őket, a korábban mentett jelszavaid nem hozzáférhetőek a MetaTrader számára, ezért újra meg kell majd adnod őket annak érdekében, hogy be tudj jelentkezni a számláidra.

A MetaTrader mely verziói érintettek?

A MetaQuotes bejelentésében nincs erre vonatkozó információ. A bejegyzés szerzőjének MT4-es jelszavai érintetlenek maradtak a Windows 10 frissítése után, az MQL5 közösség jelszavát azonban “elfelejtette” a rendszer.

Jelenlegi feltételezésem tehát az, hogy inkább a MetaTrader 5-ös verziója érintett. Ha Te mást tapasztalsz, és a MetaTrader4 elfelejtette a jelszavaidat, írj nekem egy üzenetet, hogy frissíthessem ezt a cikket. Köszönöm!

Windows 10 Őszi Alkotói Frissítés folyamatban

Teendők frissítés előtt

Amennyiben még a frissítés előtt vagy, egyszerű a dolgod: fel kell jegyezned az összes kereskedési számlád jelszavát, ha ezt idáig nem tetted volna még meg. A demó és az éles kereskedési számlák is érintettek. Erre azért van szükség, mert az ütemezett, hamarosan automatikusan bekövetkező Windows 10 frissítést követően az idáig mentett jelszavak nem fognak működni, és a MT4 nem fog tudni bejelentkezni az érintett számlákra.

A frissítés után az első alkalommal, amikor elindítod majd a MetaTradereidet, indításnál meg kell adnod a számlához tartozó kereskdési jelszót. Ha több számlád van egy terminálon belül, akkor mindegyik érintett; természetesen mivel egyszerre csak egy kereskedési számlára vagy bejelentkezve, ezért ezt egyenként tudod elvégezni.

Fontos, hogy nem a kereskedési számlához tartozó jelszó romlik el, hanem a korábban tárolt jelszót nem tudja előhívni a MetaTrader. Ezért kell újból, egyszer megadnod.

Teendők frissítés után

Ha már megtörtént a baj frissítés, akkor menj végig az előző bekezdésen. Ha nem írtad fel, vagy elfelejtetted a kereskedési számláid jelszavait, akkor nem marad más lehetőséged, csak az, hogy visszaállítod azokat a brókercég rendszerének segítségével.

Az éles számlák esetén a számlaszámokat és a hozzájuk kapcsolódó jelszavakat nagy valószínűséggel – remélhetőleg – felírtad valahová. A demó számlák esetén ezt ritkábban teszi meg az ember.

Ha nem találod meg a kereskedőszámláid jelszavait, akkor a brókercéged weboldalán kérhetsz segítséget az ügyfélszolgálattól. A legtöbb bróker saját ügyfélkaput is biztosít, lehet, hogy azon belül ezt külön asszisztencia nélkül meg tudod majd tenni.

Van még valami?

Amennyiben töltöttél már le bármilyen szoftvert a MetaTrader Piac nevű szolgáltatásából, akkor sajnos igen. A MetaQuotes a bejelentésében azt írja, hogy plusz 1 licencet biztosít minden felhasználónak – egyébként operációs rendszertől függetlenül -, hogy ezt mindenki díjmentesen meg tudja tenni.

Külön jó hír, hogy a Piacról letöltött demó változatok sem lesznek használhatóak tovább, ezért ismét le kell őket tölteni. Természetesen előbb az Eszközök > Beállítások > Közösség fülön kattints az Amennyiben már van hozzáférésed, lépj be! linkre, és állítsd be a

Ha a jövőben értesülni szeretnél a MetaTrader4-et érintő változásokról, ajánlom figyelmebe hírlevelemet, ahol rendszeresen ingyenes tartalmakkal jelentkezem.

Köszönöm az infót Dankó Zoltánnak!

Írta: | 2017-10-26T02:00:41+00:00 2017. október 26., csütörtök|MetaTrader4|6 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

6 hozzászólás

 1. Perényi László 2017. október. 26. csütörtök - 16:50 - Válasz

  Igen, én is így jártam a frissítéskor, de az elmenttett jelszó adataimmal mindet vissza tudtam állítani

  • Radulovic Attila 2017. október. 26. csütörtök - 16:53

   Köszi a visszajelzést, örülök hogy megoldódott!

 2. Robi 2017. október. 27. péntek - 20:01 - Válasz

  Windows 7-el jártam már így. Talán ez történhetett ott is?

  • Radulovic Attila 2017. október. 27. péntek - 20:48

   Ez a jelenlegi probléma kifejezetten Windows 10-es rendszereket érint, így szerintem nálad talán valami másról lehetett szó.

 3. Mészáros Zoltán 2017. október. 29. vasárnap - 22:05 - Válasz

  Én még nem használok win 10,-et, csak 7-et. Így nem találkoztam ezzel problémával. Viszont az érdekelne, hogy ha a mai napig frissített windows 10-re telepítek metatrader 4-et, akkor is fenn állhat-e ez a probléma?

  • Radulovic Attila 2017. október. 29. vasárnap - 22:53

   Ha új MT4-ről van szó, akkor ígyis-úgyis meg kell majd adnod az első alkalommal a jelszavadat 🙂

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.