Ha van egy Metatrader4-es kiegészítőm, akkor az a világon bármely Metatrader4 platformon használható?

Akármelyik MT4 brókercégnél használhatom az eszközeimet?

Röviden: igen. Hosszabban: nem biztos. Technikailag minden MT4 platformot szolgáltató brókercég ugyanazt a programot használja, emiatt maga a Metatrader4 kliens terminál is azonos. Ha van tehát egy robotod vagy indikátorod, akkor technikailag képes vagy azt bármilyen Metatrader4 platformmal dolgozó brókercégnél futtatni.

Fontos tudni azonban, hogy a különböző kondíciók eltérőek lehetnek, és emiatt nem biztos, hogy az eszköz (stratégia) amit egyik brókercégnél sikerrel alkalmazol, az működni fog egy másik brókercégnél.

Olyasmi ez, mintha azt mondanám: ha van két autó, akkor mind a kettő benzinnel megy és technikailag mind a kettőt tudom vezetni „B” kategóriás jogosítvánnyal. Ha az egyik egy tucatautó, a másik pedig egy utcai autó teljesítményének tízszeresét nyújtani képes felsőkategóriás luxusautó, az átélt élmény teljes különböző lesz, pedig mind a kettő személyautónak számít. Nem beszélve arról, hogy az autókhoz szükséges technikai feltételek – benzin és út minősége, azaz a kereskedési feltételek – mennyire kedvezőek a választott brókercég esetében.

Írta: | 2017-09-08T19:15:45+00:00 2017. szeptember 8., péntek|Gyakran Ismételt Kérdések, Kereskedés, MetaTrader4, MetaTrader4|0 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.