Több FOREX-szel foglalkozó hírportálon, illetve legalább egy brókercég hírlevelében is megtalálható a hír, miszerint 2017. október 1. után a MetaTrader 4 és MetaTrader 5 szoftverei nem támogatják majd a Microsoft Windows régebbi változatait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 2017. októberétől az akkori legfrissebb MT4 és MT5 telepítők nem fognak működni az alábbi rendszereken:

  • Windows XP,
  • Windows Server 2003,
  • Windows Vista.

A cég a Windows 10 64 bites változatát ajánlja a terminálok futtatásához (apróság, hogy a MT5 már támogatja a 64 bites futtatási módot, az MT4 nem). Ironikus, hogy az 1080-as build frissítés szinte azért jött létre, mert a MT4 és a Windows 10 legutóbbi nagy frissítése sem voltak kifejezetten barátok.

Az említett rendszerek valóban meglehetősen öregnek számítanak, a Windows XP első verziója 2001-ben jelent meg.

Az érintett rendszereken már feltelepített MetaTrader 4 változatok továbbra is működőképesek lesznek, azonban azok nem kapják majd meg a MT4 build frissítéseket, illetve új MetaTrader 4 telepítéseket nem lehet majd végezni rajtuk.

Javaslom, hogy mindenki kezdjen el felkészülni saját rendszerének migrálása kapcsán – a VPS szervereken futó Windows Server 2003-ról minimum Windows Server 2008 vagy Windows Server 2012-re lehet átállni, míg Windows XP-ről az asztali számítógépeken és laptopokon minimum a Windows 7, vagy annál újabb operációs rendszer az ajánlott.

Köszönjük a hírt Balázsnak!