Új MT4 build bejelentve - 1010

Új MT4 verzió jelent meg 2016. augusztus 18-án csütörtökön - az 1010-es. Ez a kiadás kifejezetten technikai jellegű javításokat, valamint a programozókat érintő fejlesztéseket tartalmaz.

Változások az 1010-es build változatban

 1. Terminál: Az MQL4 alkalmazások nem voltak futtathatóak 32 bites Windows 10 build 1607 alatt - javítva.
 2. Terminál: Javítva a Keresés és Chat gombok alkalmankénti hibás megjelenítése.
 3. Terminál: Javítva a demó számla nyitásakor alkalmanként duplán megkapott üdvözlőüzenet.
 4. MQL4: Új 'void *' pointerek érhetőek el objektumok absztrakt gyűjteményének létrehozásához. Bármilyen osztály bármilyen objektumának pointere elmenthető egy ilyen típusú változóba. Javasolt a dynamic_cast<osztály neve *>(void * pointer) operátor használata típusváltáshoz. Amikor a konverzió nem lehetséges, a visszatérési érték NULL.
  class CFoo { };
  class CBar { };
  //+------------------------------------------------------------------+
  //| Script program start function                                    |
  //+------------------------------------------------------------------+
  void OnStart()
    {
     void *vptr[2];
     vptr[0]=new CFoo();
     vptr[1]=new CBar();
  //---
     for(int i=0;i<ArraySize(vptr);i++)
       {
        if(dynamic_cast<CFoo *>(vptr[i])!=NULL)
           Print("CFoo * object at index ",i);
        if(dynamic_cast<CBar *>(vptr[i])!=NULL)
           Print("CBar * object at index ",i);
       }
     CFoo *fptr=vptr[1];  // Will return an error while casting pointers, vptr[1] is not an object of CFoo
    }
  //+------------------------------------------------------------------+
 5. MQL4: Támogatás a stringek [] operátorához. Az operátor lehetővé teszi egy karakter kódjának kinyerését egy stringből annak indexe alapján. Amennyiben a megadott index kívül esik a stringen, a visszatérési érték nulla.
  string text="Hello";
  ushort symb=text[0];  // Visszaadja a 'H' karakter kódját
 6. MQL4: A CopyXXX eljárás - mely a visszamenőleges és tick adatokat másolja - gyorsabb lett.
 7. MQL4: Javítva lett az előtag alapján történő többszörös objektum törlés a ObjectDeleteAll függvény kapcsán. A frissítés előtt a megmaradt grafikus objektumok megjelenése rossz sorrendben történhetett meg.
 8. MQL4: Javítva a grafikus objektumok alkalmankénti hibás sorrendben történő megjelenítése idősíkváltás után.
 9. Virtuális szerver: Terminál szinkronizáláskor a robot nélküli chartok ki lesznek hagyva - még akkor is, ha egyéni indikátorok vannak csatolva ezekre a chartokra. Amennyiben egyéni indikátor költöztetését szeretnéd megoldani, akkor helyezz fel egy "üres" robotot a chartra, amely nem végez semmilyen műveletet. Egy ilyen robot létrehozása könnyű a MetaEditorban az MQL4 Wizard (MQL4 varázsló) segítségével. Ez a frissítés biztosítja azt, hogy az indikátorok szánt szándékkal kerüljenek frissítésre.
 10. Virtuális szerver: most már azok a robotok és egyéni indikátorok is szinkronizálhatóak, amelyek fájlnevei nem latin karaktereket (pl. cirill vagy kínai) tartalmaznak.
 11. Javított hibák a fórumbejegyzések és hibanaplók alapján.

Radu megjegyzései az új változat kapcsán

Oszd meg, ha hasznosnak találtad!

5 hozzászólás a(z) “Új MT4 build bejelentve - 1010” bejegyzéshez

 1. Szevasz Ati! Az imént regisztráltam magam egyrészt azért, hogy kifejezzem elismerésem, amit itt blog formában teljesítettél, másodsorban kérdésem lenne az új update végett, hogy nekem mi a tapsztalatod...?
  Én számos robotot és indikátort készítettem mql4-ben (keveset mql5-ben), viszont ez az update most kifogott rajtam, mivel alig van dokumentació és esettanulmány a neten, viszont az expertjeim és indikátoraim csak részben működnek...
  Gyanítom, hogy a Copy* körül lehet a gond, mert azt előszeretettel szoktam alkalmazni, de semmit nem dokumentálnak, hogy esetleg változtattak volna valamit a szintaktikán...
  Mi a tapasztalatod?

  Köszönettel:
  Róbert Zoltán

  • Aki teheti, utasítsa el ezt a frissítést, mivel nem található még részletes leírás egyes parancsok módosításáról! (Hibátlan program a frissítés előtt működött, utána meg hibás eredményeket számol... no comment!)

  • Kedves Zoli!

   Köszönöm szépen visszajelzésed, örülök ha tetszik a blog! Az új frissítéssel kapcsolatban egyelőre smemilyen kirívó negatív tapasztalatom nincsen. a Copy* eljárásokat nemigen használom, így ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni. A bejelentésben szó van arról, hogy "gyorsítottak" az eljáráson, bármit is jelentsen ez :) Csak ennek az eljárásnak a kapcsán tapasztalsz furcsaságokat? A szintaktika biztosan helyes? Itt tudod ellenőrizni.

 2. Helló Ati!

  Köszi a visszajelzésed! A linket köszi, de nem tudom megnézni valami oknál fogva...
  Pontosan nem tudom megmondani, hogy a Copy*-e a ludas, de annyi biztos, a downgrade után működik nálam minden, az update után viszont haszálhatatlan volt, amit csinált... holott szigorún strict alapján írom a programokat... nem értem...

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!