Nem találok egy instrumentumot a MT4-en belül, pedig idáig megvolt. Hogyan lehet előkeríteni?

Nem találok egy instrumentumot, hogyan keríthetem elő?

Néha előfordulhat, hogy – akár egy frissen feltelepített – Metatrader4 terminálban nem található egy számunkra fontos instrumentum.

Ennek az az egyszerű oka van, hogy – habár kevesen tudják – de a Metatrader4-ben lehetőségünk van csak a minket érdeklő instrumentumokat megjeleníteni. Ez a leválogatás később a Piacfigyelő, valamint a backteszt panelen belül is érvényes lesz. Az alábbi két képen látszik, hogy kizárólag három darab instrumentum jelenik meg a listákban:

Szűkített instrumentumlista a Piacfigyelő panelen

Szűkített instrumentumlista a Piacfigyelő panelen

Szűkített lista a visszateszt panelen

Szűkített lista a visszateszt panelen

Miközben a bróker által kínált instrumentumpaletta egyébként jóval bővebb:

Teljes instrumentumlista a Piacfigyelő panelen

Teljes instrumentumlista a Piacfigyelő panelen

Megoldás

Természetesen a szűk leválogatást valamikor a bróker alapbeállítása, esetleg valamilyen hiba okozza. Megoldása pofon egyszerű:

  1. hívd elő a Piacfigyelő ablakot (Nézet > Piacfigyelő)
  2. kattints bármelyik instrumentumon jobb egérgombbal, majd válaszd az Összes megjelenítése lehetőséget
Összes instrumentum megjelenítése

Összes instrumentum megjelenítése

Ekkor a brókercégnél elérhető összes instrumentum megjelenik. Ahhoz, hogy a backteszt panel lehulló listájában is ez a válogatás legyen az alapértelmezés, indítsd újra a Metatradert!

A Piacfigyelő ablakon belül egyébként fogd és vidd módszerrel szabadon átrendezhetjük az instrumentumok listáját. Ha például az EURUSD a legkedvesebb devizapárunk, akkor az egyszerűen bal egérgombbal megfogható és a lista elejére mozgatható.

A törlés a jobb egérgombos menü Elrejtés lehetőségére kattintva érhető el.

Jó tudni: előfordulhat, hogy a beállítások elvégzése után nem változik a Stratégiai Teszter panelen a lista tartalma. Ha ez történne, érdemes újraindítani a MT4 terminált, és ott is frissül majd a lista.

Írta: | 2017-08-21T15:39:51+00:00 2015. január 7., szerda|Gyakran Ismételt Kérdések, Kereskedés| Nem találok egy instrumentumot a MT4-en belül, pedig idáig megvolt. Hogyan lehet előkeríteni? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.