Új, hivatalos kiadás érkezett múlt hét pénteken a MT4-hez – a 765-ös build verzió.

A szokásos, angol nyelvű fórumbejegyzést ide kattintva nyithatjátok meg.

A MetaQuotes a megszokott menet szerint ajnározza saját szolgáltatását, a Virtual Hostingot (Virtuális szerver). Ezen kívül inkább az MQL4 nyelvet érinti a legtöbb javítás.

  1. Hosting: a virtuális szerver részleteinél már több részlet látszik: a virtuális MT4 build száma, a szerver processzorának neve és a használt virtuális terminál szálainak száma.
Virtuális terminál részletei

Virtuális terminál részletei

  1. Hosting: A naplómegtekintő új, kényelmes funkciót biztosít a terminál naplója és az expertek naplója közötti váltáshoz. A virtuális szerveren futó MT4 naplómegtekintője mögötti logika megváltozott. Most már a Request gomb megnyomásakor a terminál azonnal lekéri és megjeleníti az új naplófájlokat a szerverről.
Virtuális terminál naplófájljai

Virtuális terminál naplófájljai

  1. Hosting: az expertek és az indikátorok akkor is szinkronizálásra kerülnek, ha azok éppen nem futnak a virtuális terminálban. A korábbi verziókban ilyenkor nem történt szinkronizáció.
  2. Hosting: a szignálok szinkronizációjáért felelős algoritmus megváltozott. Most már a szinkronizálás folyamán nem szükséges engedélyezni a szignálszolgáltatást a kliens terminálban, amennyiben az már korábban migrálásra került.
  3. Hosting: A szinkronizálás folyamán a maximum fájlméret került beállításra. Egy expert advisor, indikátor, eljárásgyűjtemény vagy adatfájl nem lépheti túl a 64 megabyte-ot.
  4. Hosting: Bővített szinkronizáció naplózás a helyi terminál és a virtuális terminál között.
  1. Terminál: Az elmúlt 24 órában kapott hírelemek számának kijelzése hozzáadva.
Hírelemek száma

Hírelemek száma

  1. Terminál: Ha az automatikus elrendezés ki van kapcsolva a pozíciók listájában, a „Profit” oszlop most már helyesen jelenik meg.
  2. Terminál: A charton lévő grafikus objektumok buboréktippjének mérete már helyesen kerül megállapításra.
  3. Terminál: Elérhető a terminál üzbég és tádzsik nyelvű fordítása.
  4. Terminal: Frissült a görög és olasz nyelvi fájl.
  5. MQL4: A CHARTEVENT_MOUSE_MOVE esemény (az OnChartEvent belépési pontnál) generálásra a charton történt kerül jobb klikk esetén is.
  6. MQL4: Az OnChartEvent esemény generálásra kerül akkor is, amikor a Chart eltolás / Automatikus görgetés ki- vagy bekapcsolásra kerül.
  7. MQL4: A CHART_SHOW_DATE_SCALE és CHART_SHOW_PRICE_SCALE chart tulajdonságok most már használhatóak a ChartSetInteger függvénnyel. A két tulajdonság az idő (x) és ár (y) tengely megjelenítéséért felelősek. A korábbi változat build verziókban még nem lehetett használni őket.
  8. MQL4: A sablon függvények felültölthetővé váltak tömb paraméterekkel is.
  9. MQL4: Felültölthető metódusok a saját állandók alapján.
  10. MQL4: A ChartOpen függvény viselkedése megváltozott. Most már ha a beépített idősíkoktól eltérő idősík kerül megadásra, a függvény megpróbálja megnyitni a megfelelő offline chartot.
  11. MQL4: Új viselkedés az INIT_SUCCEEDED -től eltérő OnInit visszatérési érték és strict property használata esetén. Amennyiben egy expert letöltése sikertelen, az eltávolításre kerül a chartról. Korábban – a leírt eseménykor – az expert a charton maradt az inicializációs eljárás sikertelensége ellenére is. Amennyiben a stict property nincs definiálva, ez a viselkedés a helyes – vagyis az expert akkor a charton marad.
  12. MQL4: Javításra került az előre definiált Bid és Ask változók első inicializációja során felmerülő hiba.
  13. MQL4: Az indikátor betöltése közben jelentkező indicator_height tulajdonság hibája javítva lett. A korábbi változatokban a tulajdonság nem került alkalmazásra az indikátor ablak kialakítása folyamán.
  14. MQL4: Javítva a StringTo*Array konverziós függvények hibái.
  15. MQL4: Javítva a hosszú bemenő paraméterek értékeinek beállítása során felbukkanó hiba.
  16. MQL4: Javítva a ObjectGetValueByTime függvény a csatorna objektumok második csatornavonala kapcsán.
  17. MQL4: Javítva a chart skálájának minimum/maximum értékei, amelyek a ChartGetDouble és a WindowPriceMin/WindowPriceMax függvények OnChartEvent eseményen belül kerültek lekérdezésre, amennyiben az esemény a chart ablak minimalizálása/maximalizálása kapcsán következett be.
  18. MQL4: Javítva a ZeroMemory függvény működése a statikus tömbök esetén.
  19. MQL4: Javítva a Switch operátor viselkedése, amennyiben a case feltételek között negatív érték van.
  20. Piac: Javítva a kedves termékek listájában jelentkező hibák.
  21. Piac: Optimalizált és gyorsított logo- és képernyőkép betöltés
  22. Teszter: Javítva a historikus árak tesztelés előtti letöltése
  23. MetaEditor: Javítva a MetaAssist viselkedés pointer referenciaként történő átadásakor
  24. MetaEditor: Javítva a Terminál ablak minimalizálása
  25. MetaEditor: Javítva a MetaEditor összeomlás ciklussal rendelkező programok debuggolása és profilozása folyamán.
  26. Javított hibák a fórumbejegyzések és hibanaplók alapján.