A pár nappal korábban megírt cikkemben lévő újdonságok mellé ismét érkezett pár, amiről ebben a cikkben olvashattok.

Szokásomhoz híven az angol nyelvű bejelentés fórumtémája alapján mutatom be az új funkciókat.

Ez a verzió kizárólag a tesztszerveren érhető el, így hivatalos frissítésként a brókercégeknél még ne keressétek! Leírást a frissítéshez itt találtok.

Amennyiben magánakcióban mégis frissítetek legalább egy terminált a számítógépeteken, a többi is automatikusan le fog frissülni!

  1. Terminál: új kijelző, mely a piac jelenlegi állását mutatja piacmélység-szerűen az egyszerű pozíciómenedzsmentet támogatva ezzel. Az új eszköz lehetővé teszi a megbízások egyszerű és gyors elhelyezését, törlését a legjobb kereskedési eredmények érdekében.A legjobb piacmélységi ár az instrumentum aktuális Bid és Ask ára. A következő lehetséges szint a Buy Limit és Sell Limit megbízásokhoz a brókercég stop szintjének megfelelően, a további szintek pedig az instrumentum árának legkisebb elmozdulási egysége alapján kerül listázásra.
Piacmélység kijelzője

Piacmélység kijelzője

A Trade oszlop one click trading alapú gombokat tartalmaz az egykattintásos elhelyezés érdekében (A funkciót az Eszközök > Beállítások > Kereskedés panelen lehet bekapcsolni). A megbízás azon az áron kerül elhelyezésre, amely melletti gombot megnyomtuk.

  • Amikor a kék színű nyíllal ellátott gombra kattintotok a Bid árak zónájában, Buy Limit kerül elhelyezésre az adott árra. Ha ugyanezt az Ask árak zónájában teszitek meg, Buy Stop megbízás lesz az eredmény.
  • Amikor a piros színű nyíllal ellátott gombra kattintotok az Ask árak zónájában, Sell Limit kerül elhelyezésre az adott árra. Ha ugyanezt a Bid árak zónájában teszitek meg, Sell Stop megbízás lesz az eredmény.

Gyorsan, drag’n’drop módszerrel módosíthatjátok a függő pozíciókat, akárcsak a már nyitott pozíciók stoploss és take profit szintjeit. Amennyiben áthúzol egy limit megbízást az Ask/Bid határvonalon, meg fog változni stop megbízássá (a Buy Limit Buy Stoppá, a Sell Limit Sell Stoppá fog változni). Hasonló szabály vonatkozik a stop megbízásokra is.

Módosítás a piacmélységi ablakban

Módosítás a piacmélységi ablakban

Egy szint gyors eltávolításához mozgasd az egeret az adott sor fölé, nyomd meg a Shift billentyűt és kattints a piros x jelre!

A Piacmélységi ablak alján elhelyezett Buy és Sell gombok segítségével gyorsan tudsz pozíciókat nyitni az előre meghatározott stop loss és take profit távolságokkal.

  1. Terminál: Javítva lett az egyenleggrafikon görbéje a számlatörténet alapú generálás során.
  2. Terminál: Javított sablonmentés japán vagy más képírásos nyelv esetén.
  3. MQL4: Hibajavítás a StringConcatenate függvényen belül.
  4. MQL4: Meg lett határozva, mi számít lassú lefutású indikátornak. Amennyiben az adott indikátor lassan fut, az „indicator is too slow” bejegyzés jelenik meg a naplóban.
  5. MQL4: Javításra került a FileSize függvény írás közben. Korábban a függvény a legutóbbi írási műveleteket figyelmen kívül hagyva adta vissza a fájl méretét.
  6. Szignálok: szignálmásolás közben fellépő memóriahiány kezelése javítva.
  7. MetaEditor: Optimalizált munka a hatalmas szöveges fájlokkal (több tíz megabyte méretű fájlok esetén). A végrehajtási sebesség emelkedett, miközben a foglalt memória mérete csökkent.
  8. MetaEditor: Javított navigáció a forráskódban a Ctrl + -, és a a Ctrl + Shift + – gyorsbillentyűk esetén.
  9. Az itt nem közölt újdonságok listája elérhető korábbi cikkemben!

A magyar nyelvi fordítás a programon belül teljesen felborult, néhány helyen értelmezhetetlenné és/vagy angol nyelvűvé válik a felület. Természetesen ment a jelentés a MetaQuotes-nak, az éles kiadás várhatóan ezeket a nyelvi problémákat már nem fogja tartalmazni.

Aki napi szinten használja éles kereskedésre a terminálját, annak javasolt megvárnia a hivatalos kiadást.