Új MT4 build bejelentve - 645

A MetaQuotes új build verziót adott ki, az alig pár nappal ezelőtt bejelentett bétából kiindulva. Az ámokfutás tehát folytatódik, az új változatban - idáig - két észrevételt tettem, ami sokakat érinthet:

 1. A bemenő paraméterek ablaka végre átméretezhető. A pár éve várva várt funkció azonban csak az új fordítású expertek és indikátorok esetén működik, a régebbi programok ugyanúgy a megszokott, kis méretű ablakban paraméterezhetőek. A cég elmondása szerint ez a döntés tudatos, és nem tervezik kibővíteni az átméretezhetőséget a régebbi ex4 kiegészítőkre.
 2. Az label text típusú objektumok pozicionálása az új változatban rossz. Ezt a hibát hiába jelentettem már a tesztelhető verzió során, a hibát a 645-ös változat is tartalmazza. Leginkább ott vehető észre a probléma, hogy a megszokott szövegcímkéink kilóghatnak a chartról. Ezen ideiglenesen úgy lehet segíteni, hogy kitöröljük az érintett objektumot. Ekkor az újrarajzolás már helyes pozicionálás után történik meg. Ez a probléma a változó hosszúságú szövegkijelzéseket érintheti leggyakrabban. A hibát jelentettem, de egyelőre egy általános visszajelzést kaptam csak, érdemi reakciót nem. Természetesen frissíteni fogom a cikket, ha új infóhoz jutok.

A kiadás részleteit magyarul nálam, eredeti nyelven pedig ezen a linken olvashatjátok el.

Frissítve: időközben megjelent a 646-os build verzió. Arról sajnos semmilyen információm nincs, hogy milyen változásokat tartalmaz, ugyanis azt nem kötötték a publikum orrára.

Oszd meg, ha hasznosnak találtad!

8 hozzászólás a(z) “Új MT4 build bejelentve - 645” bejegyzéshez

 1. Sziasztok!
  A 645-ös verzióval kapcsolatban van egy további észrevételem. Az egyik indikátorom több idősíkon dolgozik, nevezetesen az aktuálison és a D1-en. Ezidáig hibátlanul működött a tesztelés során is, mióta a 645-ös verzió fut, a tesztelés során, az indulást követő első nap váltásától nem működik. Nem teljesen értem, hogy mi lehet az oka. Olyan gyanúm van, hogy az első nap váltása után nem helyesen olvassa be a múltbéli napos adatokat, nem a 0-ás napos gyertyától kezdi a számolást.
  Ha valakinek ezzel kapcsolatban lenne észrevétele - ötlete, örömmel venném, ha tudatná velem.
  Üdv!

 2. Még egy kérdés: Hogyan lehet elérni, hogy egy MT4-en belül megjegyezzen több accountot is? Képtelen vagyok rájönni. Az éles számlám mellett szeretnék egy demót is használni, de a bejelentkezéskor hiába van kipipálva a belépési adatok megjegyzése opció, ha visszaváltok az éles számlámra, a demó adatai elvesznek, minden váltáskor újra be kell írni őket. Az éles adatok megmaradnak.
  Köszi előre is. Üdv!

 3. A 14:51-es beírásomhoz kapcsolódóan az alábbiakat tapasztalom:
  Ha M5-ön elindítom a tesztelést a múltban, a 0. D1-es gyertya, az eddig megszokottól eltérően nem az aktuális, tehát jelenidő szerinti utolsó D1 gyertya lesz az 645-ös verzióban, hanem a teszt indítása idejének megfelelő dátumú. Ez eddig jó, sőt még jobb mint eddig volt, mert nem kell megkeresni M5-ön az aktuális dátumhoz tartozó D1 gyertyát. A probléma ott van, hogy a tesztelés előrehaladtával, a napok váltásánál a D1 idősíkon nem történik változás, a 0. gyertyának megmarad a tesztelés indítási idejének megfelelő D1 gyertya. A kérdés az, hogyan lehet kiolvasni a következő D1 gyertyák adatait, és főleg az akkori D1-en számított pl. ATR értéket? Remélem érthetően fogalmaztam. :)

  • Elsőre valóban hibának tűnik, amit írsz. Szerintem tedd fel a kérdésed a Service Desk-nek, képernyőképekkel és az indikátor csatolásával.

   A Service Desk-et a az mql5.com -on belül találod, regisztráció után a Profilon belül, a Service Desk menüpontban.

 4. Szia Radu! Azt hiszem megfejtettem a problémá.

  int start(){
  string S="Tegnap: "+TimeToStr(iTime(Symbol(),1440,1),TIME_DATE);
  S=S+" Tegnapi nap: ["+TimeDayOfWeek(iTime(Symbol(),1440,1))+"]";
  S=S+" Tegnapi ATR(100): "+DoubleToStr(iATR(Symbol(),1440,100,1),2);
  S=S+" Ma: "+TimeToStr(iTime(Symbol(),1440,0),TIME_DATE);
  S=S+" Mai nap: ["+TimeDayOfWeek(iTime(Symbol(),1440,0))+"]";
  S=S+" Mai ATR(100): "+DoubleToStr(iATR(Symbol(),1440,100,0),2);
  Comment(S); return(0);}

  Szerintem ezzel az experttel, M1 - H1 idősíkon futtava, az bizonyítható,l hogy backtest során a D1-es adatok 1 nap (1 bár) eltolódásban vannak. A mai napnak (0. bár) a tegnapi jeleníti meg.
  Arra kérnélek, hogy ha időd engedi, futtattsd le, és erősíts meg ebben a dologban. Ha tényleg igazam van, akkor ez mások számára is segítség lehet, mivel ezidáig a backtest során a más idősíkok semmilyen módon nem követték az tesztelési idősíkot. A kérdés az, hogy ha tényleg igazam van, akkor érdemes-e erre az 1 napos (1 bár) eltolódásra "berendezkedni" vagy várható a "hiba" korrigálása?
  Segítségedet előre is köszönöm!

  • Nálam úgy nézem, minden értéket jól ír ki.

   Csinálnál egy képernyőképet a kiírásoddal, hogy lássam mit sejtesz hibának?

   Ja, és nyiss nyugodtan a fórumba egy topikot a kérdésnek!

 5. Visszajelzés: Új, 654-es béta MT4 build érhető el | Radu MetaTrader blogja

 6. Visszajelzés: Augusztusban vége a 600-nál régebbi verziók támogatásának | Radu MetaTrader blogja

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!