MT4 frissítés: egyik terminálból a másikba költözöm. Hogyan őrizhetem meg a globális változók értékeit?

Hogyan lehet megtartani a globális változókat?

A globális változók sok robot számára hordozhatnak értékes információkat, akár az adott robot kereskedési állapotával és helyzetével kapcsolatban. Költözésnél mindenképpen ellenőrizzük tehát, hogy van-e globális változónk a régi terminálunkban! Ezt a következőképpen lehet megtenni:

  1. válasszuk ki az Eszközök menün belül a Globális változók menüpontot, vagy nyomjuk meg az F3 billentyűt!
  2. amennyiben legalább egy sornyi adatot tartalmaz a felugró ablak, érdemes megőrizni a mentett értékeket, hátha valamely általunk futtatott robot használja azokat.

Az átmásolás legegyszerűbb módja:

  1. telepítsük fel az új terminált, amelyben a jövőben dolgozni szeretnénk!
  2. a Fájl menü Rendszermappa megnyitása menüponttal nyissuk meg a profiles könyvtárat!
  3. hasonló módon keressük meg az új terminálhoz kötődő ugyanilyen könyvtárat!
  4. lépjünk ki mind az új, mind a régi terminálból!
  5. a régi profiles könyvtárból a gvariables.dat fájlt másoljuk át az új terminál profiles könyvtárába!
  6. indítsuk el az új MT4 terminált, és az F3 billentyűvel jelenítsük meg a globális változókat! Ha megegyezik a lista a régi terminálban megtekintett listával, akkor a feladatot sikeresen végrehajtottad!
  7. Nagyon fontos, hogy ha a futó robotokat migráljuk, a régi és az új terminál egyszerre semmiképp ne fusson! Ilyenkor ugyanis a két, különböző terminálban lévő azonos beállítású robotpéldányok esetlegesen egymás pozícióit kezdik el nyitni-zárni!
Írta: | 2017-08-20T11:35:42+00:00 2014. február 22., szombat|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| MT4 frissítés: egyik terminálból a másikba költözöm. Hogyan őrizhetem meg a globális változók értékeit? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.