Új MT4 build bejelentve – 507

Új MetaTrader4 build: 507

A MetaQuotes bejelentése alapján kiadásra került az 507-es MT4 build, ami néhány hasznos újdonságot tartalmaz.

Fontos információ, hogy 2013. augusztus 1-jétől az 500-as buildnél régebbi MT4-ek támogatása megszűnik! A korlátozás nem vonatkozik az MT4 mobilalkalmazásaira.

Újdonságok és fejlesztések

Aki lusta végigolvasni, annak javaslom a lényegesebb pontokat: 1, 2, 3, 4, 21.

1. Terminál: Kijelzésre kerül az aktuális (vagy beállított) ártól való távolság pontban, amennyiben mozgatásra kerül egy adott kereskedési vagy kilépési (sl/tp) szint.

A fordító megjegyzése: a hétvégi bejelentés miatt még nem tudtam tesztelni a funkciót, de érdekes hogy a kijelzésben “pip”-et írnak, miközben 3/5 tizedesjegy esetén a legjobb esetben is csak pontokról lehet szó. A képen ráadásul pontban jelzik az aktuális ár és az új árszint távolságát, amit hibásan a régi és új árszint távolságaként tüntettek fel…

Szintek kezelése

Szintek kezelése

2. Terminál: A kereskedési szintek távolságának kijelzése az aktuális piaci ártól pontokban és számladevizában kijelzésre kerül buboréktipp formájában.

Buboréktipp

Buboréktipp

3. Terminál: a Chartok beállításai közé bekerült a “Use ‘Alt’ key to drag trade levels” (‘Alt’ billentyű használata a kereskedési szintek mozgatásához) opció. Vagyis bekapcsolás esetén a kereskedési szintek csak akkor mozgathatóak, ha az Alt billentyű le van nyomva. Ezzel a legutóbbi build által okozott kellemetlenségek (horizontális vonalak és egyéb objektumok nehéz mozgathatósága a One Click Trading funkció miatt) megszűnnek.

Alt módosító billentyű a kereskedési szintek mozgatásához

Alt módosító billentyű a kereskedési szintek mozgatásához

4. Terminál: A számla devizaneme kijelzésre kerül a számla státuszsorában.

Számla devizaneme a státuszsorban

Számla devizaneme a státuszsorban

5. Terminál: Javítva: a pozíciók gyors zárásához használt X jelek néhány Windows témában nem helyesen jelentek meg.

6. Terminál: Javítva: végtelen számú kereskedési szint megjelenítése a charton

7. Terminál: Javítva: szünetek a figyelmeztetésekben.

8. Terminál: Javítva: árstatisztika generálása a részletes jelentésekben.

9. Terminál: Javítva: Navigátor és Piacfigyelő ablakok és “gyors nyitás” funkció megjelenítése nagy Windows betűtípusoknál.

10. Terminál: Javítva: alapértelmezett csúszóstop szintek generálása.

11. Terminál: Javítva: “gyors nyitás” panel helyes megjelenítése a chart színsémájának változtatásakor

12. Terminál: Javítva: a “gyors nyitás” panelen a 7 vagy több karakterből álló ár helyesen kerül megjelenítésre

13. Terminál: Javítva: néhány esetben a függő megbízás lejárati dátuma törlésre került a One Click-féle mozgatás során

14. Terminál: Javítva: a felület japán fordítása, más nyelvek fordításai is frissültek (a fordító megjegyzése: a magyaré nem hiszem…)

15. Szignálok: a szignállista kijelzése módosításra került.

  • bekerült a “Szignál ára”, illetve a  fizetős/ingyenes szignál szűrő.
  • szignáltípus – demó, verseny vagy élő.
  • brókercég neve és a szervernév eltávolításra került.

16. Szignálok: a Navigátor ablakból egy számla összeköthető az MQL5 weboldalon szereplő számlával. (Fordító megjegyzése: a szignálos funkciókat nem követem, így őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mire jó ez…)

17. Szignálok: figyelmeztetést kapunk, amennyiben a szignál szolgáltatójának számláján és a miénken különböző a devizanem.

18. Szignálok: a szignálról történő leiratkozást meg kell erősíteni. Erre azért volt szükség, hogy megakadályozzák a “véletlen” leiratkozást a fizetős szignálokról.

19. Szignálok: Javítás: néhány esetben újrajegyzett ár pozíciózárást okozott.

20. MQL4: Javítva: néhány esetben a Digits és Points változók hibásan lettek feltöltve számlaváltoztatás után.

21. Teszter: visszatesztelés során megadható a tesztelés során használni kívánt spread. A régi viselkedés az alapértelmezett, vagyis “Current” opció esetén a gomb megnyomásakor érvényes legutolsó piaci spreadet használja fel a program. A fordító megjegyzése: változó spreades brókereknél ez okozta azt a kellemetlenséget, hogy hétvégén a program a pénteki nap zárás környéki, jellemzően magas spreadjét vette alapul a tesztelésekhez. Ez a probléma most már megszűnik, mivel pontban megadható a spread. 3/5 tizedesjegy esetén körültekintően kell megadni a spread értékét: 2 pipes spread esetén 20-at kell beírni.

Változtatható spread backtesztelés során

Változtatható spread backtesztelés során

22. Metaeditor: Javítva: görgetősávok frissítése szerkesztés közben.

23. Fórumbejegyzések és hibanaplók alapján történt javítások.

Ne lepődjünk meg, az 507-es verzió által használt metalang.exe semmilyen expertet, indikátort vagy szkriptet nem hajlandó lefordítani. Korábbi metalang.exe használata javasolt! 

A frissítés 482-es build verzió után automatikusan megtörténik.

Írta: | 2017-08-20T16:30:46+00:00 2013. június 23., vasárnap|MetaTrader4, MQL4|2 hozzászólás

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

2 hozzászólás

  1. […] ← Előző […]

  2. […] Ahogyan azt korábban már itt a blogon is olvashattátok, 2013. augusztus 1-től megszűnik az 500-as buildnél régebbi MT4A "MetaTraderA MetaQuotes nevű cég által kifejlesztett online kereskedési szoftver. 4 platform" rövidítése. terminálok támogatása. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a robotok és a kézi kereskedés sem fog működni addig az érintett terminálokon, ameddig nem történik meg a kötelező frissítés. Sőt, néhol a számlára való bejelentkezés is gondot okozhat, vagy még rosszabb: minden jónak néz ki, csak a robotok nem tudnak dolgozni a háttérben. Amennyiben egy vagy több kötés, zárás nem következik be a korábban várt (és addig jól teljesülő) szituációkban, erősen javaslom a terminál verziószámának felülvizsgálatát. […]

Hagyj üzenetet

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.