Hogyan lehet kirajzoltatni a lezárt pozíciók nyilait és vonalait?

Hogyan lehet kirajzoltatni a lezárult pozíciók nyilait?

Gyakran szükségünk lehet arra a vizuális támogatásra, amelyet a Metatrader ad a pozíciók nyitási és zárási pontjainak megjelenítésekor. A nyitó- és záró időpontoknál előbukkanó nyíl, valamint a két pontot összekötő szaggatott vonal komoly segítség lehet az áttekinthetőség kapcsán.

Ezeket a nyilakat és vonalakat azonban a Metatrader alapból csak backteszt esetén rajzolja ki. Expert advisor segítségével természetesen bármikor megoldhatóak a fentiek, de a kérdés most arra vonatkozik, megoldható-e a feladat már lezárt pozíciók kapcsán, pusztán Metatrader segítségével, mindenféle kiegészítő nélkül.

A válasz: igen! A következő lépéseket kell tennünk:

  1. nyissunk egy olyan chartot, amelynek a pozíciói kapcsán kíváncsiak vagyunk a nyíl és vonal objektumokra
  2. nyissuk meg a számlatörténetet, és a SHIFT billentyű lenyomásával egy időben egy lezárt pozíciót – melynek instrumentuma megegyezik chartéval – fogd és vidd módszerrel  húzzunk a chartra

Ekkor megjelenik az összes, adott magic számú pozíció nyila és vonala. Amennyiben csak egy pozíció kapcsán akarjuk a fentieket elkövetni, hagyjuk ki a mókából a SHIFT billentyűt.

A módszer a kézileg nyitott pozíciókon kívül az expert advisor által nyitott, magic számmal rendelkező pozíció esetén is működik – ekkor természetesen csak az adott magic számú pozíciók objektumait rajzolja be a Metatrader.

Írta: | 2017-08-19T21:40:23+00:00 2013. május 27., hétfő|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| Hogyan lehet kirajzoltatni a lezárt pozíciók nyilait és vonalait? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.