Kisebb-nagyobb apróságok a 482-es MT4 buildben

Nem minden MT4 build verzió ad kifejezetten fontos újdonságokat, a mostani 482-es kiadás azonban lényeges apróságokat és egy-két komolyabb funkciót is tartalmaz. Lássuk, melyek ezek!

A leírások az eredetileg is szűkszavú angol nyelvű bejelentés alapján lettek fordítva.

1. "One click trade panel"

Ez a funkció már korábban is megjelent egy-egy brókercég egyedi szolgáltatásai között. A lényeg: egy kattintással tudunk buy/sell pozíciókat nyitni az adott instrumentumon. A sokak által régóta követelt funkció most már elérhető, bár a hozzászólások alapján itt-ott még hibásan működik.

One click trading panel

One click trading panel

A chart ablak bal felső sarkában a nyilacskára kattintva, a jobb klikk egérmenüben vagy az Alt+T billentyűkombinációval jeleníthető meg.

2. Párhuzamos kereskedési lehetőségek

Egy terminálból most már nem csak 1, hanem 8 darab kereskedési csatornát nyithatunk egyszerre. Ez azoknak lesz nagyon hasznos, akik több expertet futtatnak egy időben és előfordul, hogy a több expert egyszerre szeretne pozíciót nyitni/zárni/módosítani.

Eddig az egy csatorna miatt erre csak szekvenciálisan (egymás után, sorozatosan) volt lehetőség, 8 csatornával azonban már párhuzamosan is működhetnek a különböző tevékenységek.

A bejelentés szerint most már nem kell aggódnunk, hiszen a "Trade context is busy" hibaüzenet nagy valószínűséggel nem fog előfordulni (annyiszor) a jövőben.

3. Képernyőkép mentése az MQL5.com szerverre

A MetaQuotes igyekszik minden alkalmat megragadni, hogy népszerűsítse az MQL4 utódját, vagyis az MQL5-öt. Képernyőkép mentésekor - amennyiben a lehetőség be van pipálva - a program nem a számítógépre, hanem az MQL5 Charts oldalára tölti fel képünket, mely innentől kezdve könnyen megosztható és beágyazható.

4. Data center beállítások megszűnése

Korábban a Beállítások -> Szerver fülön lehetett beállítani egyénileg a Data Centert, amelyhez csatlakoztunk. Ennek lehetősége megszűnt és immáron teljesen automatikus.

5. Fibonacci és Gann objektumok skálázása

A fibonacci arcs és fibonacci ellipszis objektumok skálázásával kapcsolatban javították az alapértelmezett scaling értéket.

6. Naplózás

Az aktív naplózás teljesítménye optimalizálva lett, akármit is jelentsen ez :) A feltételezésem az, hogy a naplófájlba írás megjelenítése valamelyest gyorsabb lett

7. Chart frissítés optimalizálása

Sok gyertya megjelenítése során a chartok megjelenítése optimalizálva lett.

8. Nyitott pozíciók listája

A kereskedés során a nyitott pozíciók listája frissítése javítva lett.

9. Frissítések

A LiveUpdate rendszer teljes újragondoláson esett át. Új verzió megjelenésekor azt a Metatrader automatikusan letölti a háttérben, és a következő Metatrader indításkor alkalmazza a frissítést. Ezáltal nem kerülhető el többet a build verziók frissítése.

10. Metaeditor

A Metaeditorban a vágólap kezelés és néhány memory leak (memóriafogyás) probléma javítva lett.

A többi frissítés az MQL5.com -on igénybe vehető szignál szolgáltatással kapcsolatosak. Ez a szolgáltatás automatikus kereskedést tesz lehetővé,  vagyis követhetjük egyes szolgáltatók kötéseit. Ezzel kapcsolatban nem vagyok kompetens, így az bejelentés ezen részeit nem fordítom le, azok elolvashatóak ide kattintva.

Oszd meg, ha hasznosnak találtad!

3 hozzászólás a(z) “Kisebb-nagyobb apróságok a 482-es MT4 buildben” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Supreme és Premium MT4 változatokat érintő változások | Radu MetaTrader blogja

  2. Visszajelzés: Újdonságok a Metatrader 491-es/495-ös build verziójában | Radu MetaTrader blogja

  3. Visszajelzés: 2013. augusztus 1-től megszűnik a régi MT4-ek támogatása | Radu MetaTrader blogja

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!