Hogy lehet, hogy az optimalizáció egyik részeredményét külön lefuttatva más eredményt kapok?

Miért kapok eltérő eredményeket az otpimalizáció egyik részeredmények egyéni futtatásakor?

A jelenség: optimalizáció után az ember kiválaszt egy sort, és azt a beállítást akarja egyedileg további tesztelések alá vetni. Ezután meglepve tapasztalható az, hogy az optimalizáció során kapott eredmény teljesen eltér az egyénileg futtatott teszt eredményétől.

Ez akkor történik meg, ha megadjuk a kezdő- és végdátumot a tesztelésnél. Sajnos ez egy hiba a Metatrader 4-ben: csak az optimalizáció első lépése veszi alapul a megadott időszakot, a további lépések a teljes rendelkezésre álló időszakon lefutnak. Azaz amennyiben beállítjuk, hogy 2009/01/01 -től 2009/12/31 között fusson az optimalizáció, akkor azt csak az első “körben” veszi alapul a terminál, minden további körben az összes rendelkezésre álló adaton végigfuttatja az egyes teszteket.

Jú minőségű (99%-os backtesztelés) során két megoldás jöhet szóba:

  1. készíts konkrétan olyan FXT fájlt, amelyben csak az általad tesztelendő időszak van benne
  2. ne adj meg tól-id időpontot, és akkor az összes rendelkezésre álló időszakon le fog futni minden egyes teszt az optimalizáción belül.

A jó minőségű adatok előállításáról és használatáról ide kattintva olvashatsz bővebben.

Írta: | 2017-08-19T21:06:37+00:00 2013. március 3., vasárnap|Gyakran Ismételt Kérdések, Jó minőségű adatok, Visszatesztelés, optimalizáció| Hogy lehet, hogy az optimalizáció egyik részeredményét külön lefuttatva más eredményt kapok? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.