Mit jelent a “per side” és “per round trip” brókeri jutalék?

Mit jelent a per side és per round trip brókeri jutalék?

A bróker nem csak spread, hanem jutalék (commission) formájában is elkérheti a kereskedés költségét.

“per side” típusú jutalékelvonás

Azt az értéket mutatja, amelyet a bróker pozíció nyitásánál és zárásánál (a tranzakció megtörténtekor) elvon. Ha a per side jutalék értéke 1 lotra 4 dollár, az azt jelenti hogy a pozíció megnyitásánál is 4, illetve a tranzakció lezárásakor is 4 dollár a költség. Azaz összesen 8 dollár költség merül fel.

“per round trip” típusú jutalékelvonás

A ~ költségben ugyanannyi pénzt jelent, megfogalmazásában viszont eltér: a teljes összeget mutatja, amely a brókerhez kerül majd jutalékként, és a pozíció nyitásánál azonnal elvonásra kerül.

Tehát a fenti két fogalom csupán a kommunikációban, illetve az elvonás idejének tekintetében tér el. Ide kattintva elolvashatod, hogy jó minőségű adatokkal történő visszatesztelés során hogyan tudod beállítani a Tick Data Suite-on belül a megfelelő jutalék-kondíciókat.

Írta: | 2017-08-19T20:41:42+00:00 2012. január 30., hétfő|Gyakran Ismételt Kérdések, Kereskedés| Mit jelent a “per side” és “per round trip” brókeri jutalék? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.