A Metatrader platform programnyelve MQL4, vagy MQ4?

A MetaTrader programnyelve MQL4, vagy MQ4?

Az orosz Metaquotes cég találta ki és fejleszti, bővíti az általuk kiadott Metatrader platform saját programnyelvét is. Ennek hivatalos megnevezése: “MetaQuotes Language“.

A nyelv (illetve a platform) jelenlegi verziószáma a 4, de próba alatt áll és folyamatosan tesztekben vesz részt az 5-ös verzió is. Némely brókercég már MT5 platformon is biztosítja a kereskedés lehetőségét.

A MT4 platformhoz köthető kiegészítők (robotok, indikátorok, szkriptek) forráskódja fájljainak kiterjesztése mq4 – ez okozza azt a tévhitet, hogy a programnyelvet is mq4-nek hívják.

Tehát a Metatrader 4 platform hivatalos programnyelve az MQL4, vagyis a MetaQuotes Language 4.

A Metatrader 5 platform hivatalos programnyelve pedig az MQL5, vagyis a MetaQuotes Language 5.

A platform nevét Metatrader4/Metatrader5 helyett szokás MT4 vagy MT5 -ként rövidíteni.

Írta: | 2017-08-19T20:35:51+00:00 2011. november 24., csütörtök|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| A Metatrader platform programnyelve MQL4, vagy MQ4? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.