Nem tudok megadni a pozíciónak TP vagy SL értéket nyitásnál. Mi ennek az oka?

Miért nem tudok SL/TP szintet adni a pozícióimnak nyitáskor?

A legtöbb bróker a bankközi piaci ajánlatokat veszi alapul az árhoz, azonban ezekből kisebb-nagyobb módosításokkal saját árat képez, így képes manipulálni a piacot. Vagyis: lehetséges, hogy a megnyitott BUY/SELL pozíciód mögött nem egy másik kereskedő fél, hanem maga a bróker áll.

A nyitás pillanatában ezért szinte bármilyen TP vagy SL értéket elfogad a stop szintes szabály betartásával.

Ezzel ellentétben ha a bróker, amin kereskedsz úgynevezett ECN bróker – ő valóban “kiviszi” a piacra a kötéseidet, ezért egy (akkor még) fiktív pozícióhoz nem fogad el (és nem is kér be) TP és SL értékeket. Amint megszületik a pozíció, a TP és SL értékek megadhatóvá válnak. (A valóban szót azért írtam dőlt betűvel, mert attól még, hogy valamelyik cég azt állítja magáról, hogy ECN, az még nem biztos, hogy igaz is.)

Ezzel a jelenséggel a legegyszerűbben akkor szembesülünk, amikor a kereskedési terminál megbízás paneljén a TP és SL paraméterek beállítási lehetősége inaktív.

Egy robot tervezésénél azt is figyelembe kell venni, hogy ECN és nem ECN platformokon is képes legyen működni. A megoldás a fent leírtaknak megfelelő a programon belül is: először pozíciót nyitunk, majd a pozíció megszületése után azonnal frissítjük a TP és SL értékeket.

Írta: | 2017-08-19T19:57:07+00:00 2011. augusztus 1., hétfő|Gyakran Ismételt Kérdések, Kereskedés| Nem tudok megadni a pozíciónak TP vagy SL értéket nyitásnál. Mi ennek az oka? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.