Hány darab expert advisort (robotot) lehet felhelyezni egy chartra egyszerre?

Hány darab indikátort lehet felhelyezni egyszerre egy chartra?

A Metatraderben egy chartra csak egyetlen egy robotot (expert advisort) lehet felhelyezni.

A nyitott chartok számát tekintve azonban nincs megkötés, így egy robotot akár több chartra is felrakhatunk egyszerre; sőt, egy robotot egy instrumentum több chartjára is.  Ez a forgatókönyv például akkor lehet érdekes, ha az ember egy robotot több, eltérő beállítással szeretne futtatni ugyanazon az instrumentumon. Ebben az esetben természetesen figyelni kell arra is, hogy a robot által menedzselt pozícióknak mindenképpen külön magic száma legyen annak érdekében, hogy az azonos instrumentumon működő robotok ne zavarják egymás működését és mindegyik csak a saját maga által nyitott pozíciókat kezelje. A magic számról bővebben ide kattintva olvashatsz.

Az alábbi táblázatban ábrázolt helyzet is egy lehetséges helyes beállítás:

Robot neve Instrumentum Idősík Magic szám
robot-1 EURUSD H1 10
robot-1 EURUSD H1 20
robot-1 EURUSD M5 30
robot-1 GBPUSD H1 40
robot-1 GBPUSD H4 50
robot-2 EURUSD H1 60
robot-3 EURNZD D1 70

Írta: | 2017-08-19T19:19:08+00:00 2011. augusztus 1., hétfő|Gyakran Ismételt Kérdések, MetaTrader4| Hány darab expert advisort (robotot) lehet felhelyezni egy chartra egyszerre? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A szerzőről:

Radulovic Attila vagyok, a radu.hu tulajdonosa és szerkesztője. Remélem, hasznosnak találod az oldalamon található anyagokat! Célom, hogy hatékony segítséget nyújtsak Neked a kereskedéssel és az automatizálással kapcsolatban. Érdekel a véleményed, kérlek írd meg kommentben!

Adhatok Neked még több ingyenes tartalmat?

Értesítelek hetente megjelenő új tartalmaimról.